Παραλίγο να συλλάβουν την Amal Alamuddin στην Αίγυπτο!

Στο παρά… ένα απέφυγε την σύλληψη η γνωστή δικηγόρος και σύζυγος του George Clooney…
Παραλίγο να συλλάβουν την Amal Alamuddin στην Αίγυπτο!



H Αmal Alamuddin φλέρταρε έντονα με την σύλληψη στην πολιτικά ταραγμένη Αίγυπτο, καθώς η έκθεση που συνέταξε για τα προβλήματα στο δικαστικό σύστημα την έβαλε σε μπελάδες!

Η 36χρονη δικηγόρος, η οποία παντρεύτηκε τον George Clooney τον περασμένο Οκτώβριο στην Βενετία, ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση 3 δημοσιογράφων του Al Jazeera που συνελήφθησαν στην Αίγυπτο επειδή έκαναν… ρεπορτάζ! Κάπως έτσι ξεκίνησε την έρευνα για το δικαστικό σύστημα της χώρας.

«Όταν πήγα να καταθέσω την έκθεση, μας σταμάτησαν στο Κάιρο. Μας ρώτησαν αν στην έκθεση γίνεται αναφορά στον στρατό, το δικαστικό σώμα ή την κυβέρνηση. Τους απαντήσαμε πως ναι και τότε μας είπαν πως ρισκάρουμε την σύλληψη μας», δήλωσε η Amal Alamuddin (ή Clooney πλέον) στην εφημερίδα Guardian.

H έκθεση ανέφερε πως το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου δεν είναι ανεξάρτητο αλλά επηρεάζεται από την Κυβέρνηση, ενώ οι 3 δημοσιογράφοι του Al Jazeera έχουν καταθέσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί αυτή την εβδομάδα.

Πάντως η Alamuddin και οι συνεργάτες της δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των αστυνομικών που τους σταμάτησαν κάτι το οποίο ίσως φέρει αποτέλεσμα στην προσπάθεια αποφυλάκισης των 3 δημοσιογράφων.

Να θυμίσουμε πως η 36χρονη δικηγόρος, η οποία ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει αναλάβει εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, την προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.