Η τελευταία συνέντευξη της Αραβανή πριν τον χωρισμό της από τον Βρεττό

"Το μέλλον είναι αβέβαιο και ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι του ξημερώνει".
Η τελευταία συνέντευξη της Αραβανή πριν τον χωρισμό της από τον Βρεττό



Η Ευαγγελία Αραβανή αυτές τις μέρες είναι το πρόσωπο των ημερών μαζί με τον Ηλία Βρεττό λόγο της ξαφνικής διακοπής της σχέσης τους. Η παρουσιάστρια πόζαρε για το κυπριακό περιοδικό Down Town για το πρώτο τεύχος του 2015 και η συνέντευξη έγινε λίγες μέρες πριν γίνει γνωστός ο χωρισμός της με τον τραγουδιστή!

Η οικονομική ανασφάλεια που έχεις είναι τροχοπέδη στο να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο και να κάνεις οικογένεια;

Σίγουρα και είναι. Μα, όταν φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο, αλλάζουν όλοι σου οι ρυθμοί και η καθημερινότητά σου! Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Έχεις πάρα πολλές ευθύνες, γιατί όταν είσαι μόνος σου λες «ε, εντάξει, κουτσά στραβά θα τα βγάλω πέρα...», αλλά όταν έχεις ένα παιδί έχεις μία ισόβια ευθύνη. Το σκέφτομαι αυτό με πολλή υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Για μένα η μητρότητα δεν είναι κάτι απλό ούτε κάτι επιπόλαιο. Και φυσικά πρέπει να την κάνεις με τον κατάλληλο άνθρωπο.

Είσαι υπέρ του γάμου;
Οπωσδήποτε δεν είμαι κατά. Ποτέ δεν ήμουν από τα κορίτσια που έψαχναν ή ψάχνουν γαμπρό για να εξασφαλιστούν, μην τυχόν και μείνουν στο ράφι. Ούτε πιστεύω ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα και τη σχέση! Από την άλλη, δεν είμαι ούτε από τις κοπέλες που ονειρεύτηκαν το νυφικό, τις μπομπονιέρες και όλο αυτό το ροζουλί παραμυθάκι και τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο...(γελάει). Ποτέ δεν τα σκέφτηκα αυτά, αν και είμαι πολύ παραδοσιακή ως γυναίκα. Ξέρεις μάλλον τι φταίει; Το ότι ως μοντέλο έβαλα πολλά νυφικά, οπότε δεν μου κάνει πια καμία αίσθηση το νυφικό. Δεν ξέρω, μπορεί και να το κάνω κάποτε.

Έχεις ανασφάλειες για το πώς είσαι μέσα στη σχέση σου; Για την εικόνα που του δίνεις ως άνθρωπος;
Σε μία σχέση πάντα αναρωτιέμαι το πώς είμαι, αν είμαι ok, ή τι τυχόν λάθος μπορεί να έκανα. Είναι δύσκολο να θέτω ερωτήματα στον εαυτό μου, στα οποία δεν μπορώ να δώσω εγώ την απάντηση και, από την άλλη, αν αρχίσεις να ρωτάς τον άλλο τα ίδια και τα ίδια, τον κουράζεις και τον «καις». Οπότε προτιμώ ο άλλος να μου εκφράσει τα παράπονά του, ώστε να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη.

Ζηλεύεις στη σχέση σου;
Ζηλεύω... Πάντως δεν με λες αδιάφορη και άνετη! Αν θα μου δώσει ο άλλος δικαίωμα ή αν υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου, τότε ναι, θα ζηλέψω και θα το πω. Θα το ψάξω, δεν θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα.

Πώς βλέπεις το μέλλον σου με τον Ηλία;
Το μέλλον είναι αβέβαιο και ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι του ξημερώνει. Ζω το τώρα και ο χρόνος θα δείξει.

Συγχωρείς την απιστία;
Κάποτε ήμουν κάθετη και δεν το σκεφτόμουν καν. Ήμουν ανένδοτη. Πλέον νομίζω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχει να κάνει με τις συνθήκες. Δηλαδή, μπορεί σε μία σχέση να αντιληφθείς κάτι και να πεις ότι «εγώ φεύγω, δεν το ανέχομαι!» ή να σκεφτείς πως νιώθεις τόσα πολλά, που να σε κάνουν να δώσεις δεύτερη ευκαιρία.

Εσύ δίνεις όμως;
Ξέρεις πότε θα το σκεφτόμουν αυτό; Στην περίπτωση που είχα παιδιά! Τότε θα υπολόγιζα πολύ προσεκτικά τις κινήσεις μου και δεν θα χώριζα έτσι απλά. Κανείς δεν παντρεύεται για να χωρίσει! Σίγουρα όμως θα σκεφτόμουν πολύ, πρώτα τα παιδιά μου και τις ανάγκες τους. Σκέφτεσαι ότι το παιδί σου πρέπει να μεγαλώσει και με τους δύο του γονείς μαζί, με την οικογένεια ενωμένη. Αν τώρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, υπάρχουν ομηρικοί καβγάδες και φωνές, τότε το καλύτερο πράγμα είναι να χωρίσει το ζευγάρι, γιατί επηρεάζεται η ψυχολογία του παιδιού.

Είσαι επιρρεπής στους πειρασμούς, Ευαγγελία;
Όχι, δεν είμαι! Έχω αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση.

Τι φοβάσαι περισσότερο;
Τη μοναξιά! Όχι τα διαστήματα απομόνωσης που όλοι χρειαζόμαστε, αλλά τη μόνιμη κατάσταση. Και το χειρότερο όλων: να μην έχω δίπλα μου ανθρώπους που να με αγαπούν πραγματικά.