Je Suis Charlie: Online αλληλεγγύη μετά την επίθεση στο Παρίσι

«Μια τραγική ημέρα για την ελευθερία του λόγου #jesuischarlie» έγραψε στο Twitter οGuy Verhofstadt, Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.
Je Suis Charlie: Online αλληλεγγύη μετά την επίθεση στο Παρίσι



Οι χρήστες του Twitter απαιτούν δικαιοσύνη για τα θύματα μετά την επίθεση που έγινε στο Παρίσι,  με τα hashtag αλληλεγγύης να καταλαμβάνουν το διαδίκτυο. Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ανταποκρίθηκαν με τον δικό τους τρόπο στην επίθεση που έγινε στα γραφεία που στεγάζεται το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo με το hashtag #jesuischarlie σε ένα ξέσπασμα αλληλεγγύης προς τα θύματα.

Οι χρήστες τόσο στο Twitter όσο και το Facebook αντικατέστησαν την φωτογραφία προφίλ τους με μία μαύρη εικόνα που γράφει Je suis Charlie ως ένδειξη συμπαράστασης στους νεκρούς.

Ο χρήστης@LibyaLiberty έγραψε στο Twitter: «Αρνούμαι να απολογηθώ για αυτήν την τρομοκρατική πράξη σαν Μουσουλμάνος. Όμως σαν Μουσουλμάνος, απαιτώ δικαιοσύνη για τα θύματα και λέω: #JeSuisCharlie». Ο Guy Verhofstadt, Πρόεδρος  της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, έγραψε με τη σειρά του: «Μια τραγική ημέρα για την ελευθερία του λόγου #jesuischarlie».