Τα σκίτσα για τις δολοφονίες στο Παρίσι που έγιναν viral σε 10 μόλις ώρες

Καυστικά, πικρά και γεμάτα θλίψη είναι τα σκίτσα που σχεδιάστηκαν για τον χαμό των εργαζομένων.
Τα σκίτσα για τις δολοφονίες στο Παρίσι που έγιναν viral σε 10 μόλις ώρες



Tις τελευταίες ώρες η άδικη τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo κάνει τον γύρο του κόσμου. Φανατικοί μουσουλμάνοι έκαναν επίθεση στα γραφεία με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 12 άτομα. 

Διαμαρτυρίες στους δρόμους και μηνύματα συμπαράστασης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από χθες, ενώ σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο τίμησαν αυτούς τους ανθρώπους σχεδιάζοντας σκίτσα με αφορμή όσα έγιναν στην Γαλλία, αντιδρώντας σε αυτήν την άνανδρη επίθεση. 

"Ο Αλάχ είναι μεγάλος" φώναξαν οι τζιχαντιστές πριν εκτελέσουν αυτούς τους αθώους ανθρώπους, ενώ σκιτσογράφοι εκφράζουν την αλληλεγγύη και την ελευθερία του τύπου με τα παρακάτω σκίτσα προσπαθώντας να δώσουν την δική τους "απάντηση".

Παράλληλα, σε ένα από τα τελευταία σκίτσα του περιοδικού ήταν και η Ελλάδα! Συγκεκριμένα, στο γελοιογραφικό σκίτσο πρωταγωνιστής είναι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κάνει αμέριμνος ποδήλατο. Καθώς πηγαίνει μιλάει στο τηλέφωνο με την 'Ανγκελα Μέρκελ, στην οποία λέει: 

"Γεια σου Άνγκελα μην ανησυχείς! Οι Έλληνες σέβονταν πάντα τις δεσμεύσεις τους, δεν θα αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη. Είμαστε στο σωστό δρόμο". Τελικά όμως ο δρόμος καταλήγει σε γκρεμό και ο Ολάντ αναρωτιέται: "Είμαστε στο σωστό δρόμο; Δεν θα το γνωρίζω παρά όταν φτάσω στο τέλος".

Τα σκίτσα που σχεδιάστηκαν από σκιτσογράφους όλου του κόσμου

 

Jean Jullien, France

Ruben L. Oppenheimer, Netherlands

Dave Brown, The Independent

David Pope, The Canberra Times

Joep Bertams, Netherlands

Nono, Le Télégramme, "Died for the freedom of expression", "Έχασαν την ζωή τους για χάρη της υπεράσπισης της ελευθερίας"

Tommy Dessine, France, "Oh no… Not them…", "Όχι, όχι αυτοί..."