Tρόμος στο μετρό της Washington: Μία νεκρή και 83 τραυματίες

Χαμός επικράτησε στο μετρό της Ουάσινγκτον με αποτέλεσμα μια γυναίκα να σκοτωθεί και πολλοί επιβάτες ακόμα να τραυματιστούν σοβαρά.
Tρόμος στο μετρό της Washington: Μία νεκρή και 83 τραυματίες



Πανικός επικράτησε στο μετρό της Washington το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ένας συρμός του μετρό σταμάτησε απότομα το δρομολόγιό του και καπνός έπνιξε τη σήραγγα στην οποία βρισκόταν. Το περιστατικό συνέβη στο σταθμό L'Enfant Plaza, ενώ η πυροσβεστική δεν έχει καταφέρει να βρει την αιτία των αναθυμιάσεων. 

Σαν αποτέλεσμα μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ 83 ακόμα επιβάτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία εκ των οποίων τουλάχιστον δυο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Αμέτρητοι ήταν οι επιβάτες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον σταθμό, ενώ δύο από τις έξι γραμμές του δικτύου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, η διοίκηση του μετρό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έλεγε χαρακτηριστικά: "Η προέλευση του καπνού είναι άγνωστη. Ο σταθμός εκκενώθηκε και έκλεισε προσωρινά". Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και στο μεγαλύτερο μετρό της χώρας αυτό της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2009, όταν ένα τρένο συγκρούστηκε με το πίσω μέρος ενός άλλου συρμού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι και 70 ακόμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Φωτογραφίες από ξένα μέσα ενημέρωσης