H τρομοκρατία δεν νίκησε την ελευθερία: Εξαντλήθηκε το Charlie Hebdo

Tο πρώτο τεύχος του σατιρικού περιοδικού μετά την επίθεση στα γραφεία κυκλοφόρησε και εξαντλήθηκε! Σε ποια μουσουλμανική χώρα κυκλοφόρησε και πόσο κοστίζει στο E-Bay.
H τρομοκρατία δεν νίκησε την ελευθερία: Εξαντλήθηκε το Charlie Hebdo



Μια εβδομάδα πέρασε από την επίθεση των αδερφών Κουασί στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, που είχα σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άτομα. Το πρώτο τεύχος μετά την τραγωδία κυκλοφόρησε σήμερα και έγινε ανάρπαστο καθώς έχει εξαντληθεί ενώ στο εξώφυλλο ο Μωάμεθ δακρύζει. Η τρομοκρατία έχασε ξανά...

Αρκετοί χρήστες στο Twitter ανέφεραν πως δεν βρήκαν το περιοδικό ενώ οι ουρές από τα ξημερώματα στα περίπτερα της Γαλλίας έφταναν και τα 300 μέτρα. Το Charlie Hebdo κυκλοφόρησε σε 3 εκατομμύρια αντίτυπα και η διανομή του έγινε από την Αυστραλία μέχρι και την Τουρκία, η οποία είναι και η μοναδική μουσουλμανική χώρα η οποία δέχθηκε την δημοσιοποίηση ενός μέρος του.

Στο εξώφυλλο, το οποίο έγινε στα γραφεία της Liberation μιας και εκείνα του Charlie Hebdo προφανώς μετά το μακελειό δεν είναι χώρος εργασίας, ο προφήτης Μωάμεθ δακρύζει και κρατάει και εκείνος μια ταμπέλα που γράφει «Je Suis Charlie», κάτι το οποίο δεν άρεσε όμως σε αρκετούς ισλαμιστές.

Η γαλλική Κυβέρνηση έχει τριπλασιάσει την αστυνομική φρούρηση στους δρόμους την ίδια ώρα που στο E-Bay το συλλεκτικό (πλέον) πρώτο τεύχος μετά τις επιθέσεις των αδερφών Κουασί κοστίζει μέχρι και 500 λίρες!

Όπως και αν έχει το μήνυμα δόθηκε: Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει. Όπως δεν νίκησε ποτέ...