Γιώργος Μαργαρίτης: Έχασα μια 10ετία από τη ζωή μου για τον τζόγο

Άραγε θα πήγαινε ποτέ στη Eurovision;
Γιώργος Μαργαρίτης: Έχασα μια 10ετία από τη ζωή μου για τον τζόγο



Τον Γιώργο Μαργαρίτη φιλοξένησε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο MAN-IFESTO της εκπομπής JoinUs που προβάλλεται το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΙ. O λαϊκός τραγουδιστής μίλησε για την εποχή που έπεφτε για ύπνο για να μην σκέφτεται την πείνα του, για τις εξαρτήσεις του από το αλκοόλ και τον τζόγο και για τα ξαδέρφια του τα «σκυλιά», ενώ τέλος αποκάλυψε αν ποτέ θα πήγαινε στη Eurovision. Δες τι είπε…

Για την εποχή που είχε πρόβλημα επιβίωσης:

Υπάρχουν πράγματα από την παλιά εποχή που δεν θέλω να θυμάμαι και που δεν χρειάζονται να έρθουν και ποτέ. Ήταν άσχημα. Έχω πάει για ύπνο για να μη ζητάει το στομάχι μου φαγητό και να γλιτώσω. Την ανεργία την έζησα στο πετσί μου δυνατά και είναι άτιμο πράγμα.

Για την εξάρτησή του από το αλκοόλ και το τσιγάρο:

Δουλεύαμε πολλές ώρες. Ξεκινούσαμε στις 2:00 τη νύχτα και τελειώναμε στις 10:00 το πρωί. Οπότε δεν μπορούσες να κοιμηθείς και το έριχνες στο ποτό. Άρχιζε σιγά σιγά να γίνεται βίωμα. Δεν ζήτησα κανενός βοήθεια. Μετά το 2002 έκοψα και το τσιγάρο και το αλκοόλ. Έβλεπα τριγύρω μου μικρά παιδάκια και «στρίβαμε» τότε και σκεφτόμουν «τι κάνεις, δίνεις το καλό παράδειγμα;». Και έκοψα το τσιγάρο μια και έξω. 12 χρόνια τώρα. Το ποτό το έκοψα πριν 2-3 χρόνια. Πίνω κανένα κρασάκι ενώ μπορούσα να πιώ 1,5 μπουκάλι και να μη μου συμβεί τίποτα.

Για το πάθος του, τον τζόγο:

Έπαιζα περισσότερο μπαρμπούτι και κάποια στιγμή συναντήθηκα με τον πρώτο συνθέτη μου τον Τάκη Σούκα.  Ήταν να κάνουμε το δίσκο το 1976 και πήγα να τον βρω το 1981 και αιτία ήταν ο τζόγος. Μου είπε «τα έκοψες τα χαρτιά; Αν τα έκοψες να κάνουμε δίσκο». Μετά από αυτή την κουβέντα του σκέφτηκα καλά ότι δεν γινόταν διαφορετικά.

Λόγω του τζόγου, έχασα μια δεκαετία που έπρεπε να είχα γίνει γνωστός. Μου είχαν δοθεί ευκαιρίες. Και ο Απόστολος Καλδάρας με είχε πάει δυο φορές για ακρόαση και στη συνέχεια ήταν να πάω στο Γιώργο Ζαμπέτα σε ένα στούντιο να με ακούσει. Αλλά δεν πήγαινα.

Μπορούσα να τζογάρω δύο μέρες. Δεν έπαιρνα χαμπάρι. Αλλά κατάφερα να το κόψω μόλις ο Σούκας μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε δίσκο. Έχω να παίξω από το 1981.

Για την απιστία:

Στη νύχτα είναι δύσκολο να είσαι πιστός, θέλει δύναμη. Έλεγα τότε ότι ένας τραγουδιστής πρέπει να τη ζήσει τη ζωή και μετά να κάνει οικογένεια. Αν μπεις στα βάσανα από μικρός, αλλάζουν τα πράγματα στο δρόμο.

Για τις ταμπέλες του «λαϊκού» και του «σκυλιού»:

Δεν με ενοχλούν οι ταμπέλες. Χαίρομαι γιατί και τα σκυλιά είναι ξαδέρφια μου. Και αυτά τα θεωρώ συγγενείς μου.  

Για το αν θα πήγαινε στη Eurovision:

Δεν ξέρω αν θα πήγαινα στη Eurovision. Μπορεί να το έκανα κι αυτό.

MANIFESTO 27 GIORGOS MARGARITIS JoinUs S1 from join us on Vimeo.