Βοήθεια! Τι να ψηφίσω;

Για να μην googlάρεις άδικα…
Βοήθεια! Τι να ψηφίσω;



Είμαστε στο παρά πέντε των εκλογών και εσύ ακόμα να αποφασίσεις τι θα ψηφίσεις. Μην περιμένεις πολιτική ανάλυση από ένα γυναικείο και χαρούμενο site σαν το δικό μας. Να περιμένεις όμως από εμάς να σου κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, να σε βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου και να γλιτώσεις λίγο από το χρόνο σου.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι (έστω και στο παρά πέντε) για να πάρεις τις αποφάσεις σου (ή και για να σκοτώσεις το χρόνο σου).

Help me vote

Θα έχεις ακούσει για την ηλεκτρονική εφαρμογή «Help me Vote» που δημιούργησαν καθηγητές και φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Ο μηχανισμός είναι απλός: πριν από τις εκλογές, οι θέσεις των υποψηφίων ή των κομμάτων κωδικοποιούνται από μια ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών.

Έπειτα οι ψηφοφόροι καλούνται να συμπληρώσουν το ίδιο ερωτηματολόγιο και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα συγκρίνει τις απαντήσεις των κομμάτων-υποψηφίων με εκείνες που παρέχονται από τους ψηφοφόρους. Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει κατάταξη των κομμάτων ή υποψηφίων με βάση το βαθμό συμφωνίας τους με τον κάθε ψηφοφόρο. Με απλά λόγια, κάνοντας το τεστ, βλέπεις πού κλίνεις ιδεολογικά και με ποιο κόμμα ταιριάζεις με βάση το πρόγραμμά του.

Και παρόλο που το πιθανότερο είναι να μην ψηφίσεις αυτό που θα σου «υποδείξει» η εφαρμογή, όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθεις μερικά πράγματα ή να αναζητήσεις τις απαντήσεις σε περίπτωση που βρίσκεσαι εκτός πραγματικότητας.

Και επί τη ευκαιρία, αν έχεις απορίες επί του θέματος καλό θα ήταν να ψάξεις τον προσωπικό σου γκουρού, το δικό σου άτομο εμπιστοσύνης που σέβεσαι και εκτιμάς τη γνώμη του για να σου δώσει τα φώτα του και να σου εξηγήσει τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή σου η κάθε σου απόφαση.

Έχεις δει τα σποτάκια και τα προγράμματα των κομμάτων;

Το επόμενο πράγμα που πιθανότατα θα έκανες είναι να δεις τα σποτάκια και τα προγράμματα των κομμάτων. Αν, βέβαια, διαθέτεις τηλεόραση στο σπίτι σου θα έχεις ήδη βομβαρδιστεί με τα παρακάτω βίντεο. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΚΕ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΙΔΗΣΟ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ

WEBSITE

ΤΕΛΕΙΑ

WEBSITE

Επί τη ευκαιρία, αν είσαι φαν του Απόστολου Γκλέτσου τότε θα θελεις να θυμηθείς τους best of καυγάδες του

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σποτάκι της καρδιάς μας, που δεν σταματήσαμε να τραγουδάμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πρόκειται για το σποτάκι του κινήματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. Του δίνουμε βραβείο πρωτοτυπίας. 

Ειδική μνεία αξίζει και το παρ' ολίγον spot του Αντώνη Σαμαρά στο οποίο μας εξηγεί ποια ώρα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο σεξ. Εμείς βέβαια, ψάξαμε και μάθαμε ποια πραγματικά είναι η ιδανική ώρα για σεξ

Και επειδή τα παραπάνω βίντεο πιθανότατα να μη σου λένε τίποτα, ίσως βρεις παρηγοριά στα καλύτερα «τρολαρίσματα» των προεκλογικών spot. 

Και για τέλος, κρατήσαμε τις καλύτερες προεκλογικές γραφιστικές αντιγραφές (τις είδαμε στην Καθημερινή).

Καλή επιτυχία ψηφοφόρε!

Υ.Γ. Αν σε κάλεσαν στην εφορευτική επιτροπη διάβασε ΕΔΩ τον οδηγό μας για να περάσεις καλά. Και όπως είπαμε μην ξεχάσεις να πας με τα πόδια στο εκλογικό κέντρο.