Στο πλευρό των προσφύγων η Angelina Jolie

Μπορεί οι stars του Hollywood να περπατούν στο κόκκινο χαλί, ωστόσο η οσκαρική ηθοποιός έχεις διαλέξει έναν διαφορετικό δρόμο...
Στο πλευρό των προσφύγων η Angelina Jolie



Η Angelina Jolie συνεχίζει το ανθρωπιστικό της έργο σαν πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς βρέθηκε στο Ιράκ για να στηρίξει τους πρόσφυγες του πολέμου. Την ίδια ώρα που τα κόκκινα χαλιά στο Hollywood υποδέχονται λαμπερούς αστέρες...

Η 39χρονη star επισκέφτηκε μειονότητα Χριστιανών, που ζουν σε απομονωμένο σχολείο στην πόλη Al Qosh. Οι οικογένειες, οι οποίες έμεναν στην Μοσούλη, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά από τους βομβαρδισμούς αλλά και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην χώρα.

Η Jolie βρέθηκε στο Ιράκ για να διαπιστώσει τις συνθήκες που μένουν οι άτυχες οικογένειες ώστε να συντάξει την έκθεση της για την ενίσχυση του. Τελευταία φορά που βρέθηκε στο Ιράκ η 39χρονη star ήταν το 2012.

«Από τότε που ήρθα στο Ιράκ, ακόμη δυο εκατομμύρια άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους. Τα παιδιά πλέον δεν έχουν συνοδεία γιατί οι γονείς τους δολοφονήθηκαν. Αρκετοί άνθρωποι έχουν απαχθεί από παραστρατιωτικές δυνάμεις. Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσει άμεσα βοήθεια», τόνισε η πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών μετά το τέλος της επίσκεψης της.