Ανακοινώθηκε νέα κυβέρνηση: Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό.
Ανακοινώθηκε νέα κυβέρνηση: Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί



Σύστημα 10+10+10 θα έχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον θα είναι δέκα οι υπουργοί, δέκα οι αναπληρωτές και δέκα οι υφυπουργοί, ενώ η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: 

O Γιάννης Βαρουφάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι στο υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Ο Νίκος Βούτσης θα είναι στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Πάνος Καμμένος, ενώ υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς. 

Το Υπερυπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Πάνος Σκουρλέτης. Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουισμού αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναλαμβάνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Επιπλέον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι Πρόεδρος της Βουλής.