Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη: Συγγνώμη λάθος, λένε οι ειδικοί

Μπορεί η Νέα Υόρκη έχει ντυθεί στα άσπρα από την επέλαση της θύελλας Τζούνο, ωστόσο οι προβλέψει μόνο ακριβείς δεν ήταν!
Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη: Συγγνώμη λάθος, λένε οι ειδικοί



H χιονοθύελλα Juno εξασθενεί σιγά-σιγά, αφήνοντας της βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να πέφτουν όμως αρκετά, ζητώντας συγγνώμη!

Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει μια χιονοθύελλα η οποία θα ήταν ιστορική και θα απειλούσε τις ζωές των 8 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Νέα Υόρκη. Κάτι που (ευτυχώς) δεν επαληθεύτηκε σε καμία των περιπτώσεων, οδηγώντας τους σε μια... γκάφα ολκής!

Το χιόνι έφτασε μόλις τα 20 εκατοστά την ώρα που οι προβλέψεις μιλούσαν για ένα μέτρο ενώ η Νέα Υόρκη θύμιζε πόλη-φάντασμα μετά τις προειδοποιήσεις! Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ζήτησε συγγνώμη για τις άστοχες προβλέψεις της, τονίζοντας πως ήταν το καλύτερο για όλους να είναι η πόλη προετοιμασμένη.

«Ειλικρινά συγγνώμη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και πολύ περισσότερο από τους απλούς πολίτες» έγραψε στο Twitter ο Γκάρι Σατκόφκσι μετεωρολόγος του Νιου Τζέρσεϊ.

Πλέον η χιονοθύελλα Τζούνο κινείται πιο κεντρικά ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα πληγεί συνολικά το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ.