9 εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη

Η κακοκαιρία μπορεί να μην είχε τη δυναμική των προβλέψεων των μετεωρολόγων, είχαν όμως οι εικόνες της.
9 εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη



H Νέα Υόρκη, η πόλη που βρίσκεται σε μία μόνιμη εγρήγορση  άδειασε. Το μόνο που μπορούσε κάποιος να δει ήταν εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που σύμφωνα με τους Αμερικανούς δεν λέει υπερβολές κατά γενική ομολογία, χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «απειλητική για τη ζωή» και «ιστορική» θέλοντας να περιγράψει με το χειρότερο δυνατό τρόπο το κύμα κακοκαιρίας που θα έπληττε  τη χώρα από τα ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη.

Η πρόγνωση του καιρού, με λίγα λόγια, χαρακτήριζε την χιονοθύελλα που θα έπληττε το Μανχάταν ως μία από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το χιόνι θα έφτανε έως και το ένα μέτρο. Χιόνι έπεσε αλλά δεν ξεπέρασε τα 25 εκατοστά. Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να εκφράσει τη λύπη του για τη μη αξιοπιστία των προβλέψεων της υπηρεσίας του σχετικά με την ισχύ της χιονοθύελλας.
Η αντίδραση των τοπικών Αρχών της Ν. Yόρκης ενόψει της μεγάλης χιονοθύελλας ήταν άμεση, όσο υπερβολική και αν χαρακτηρίστηκε. Απαγορεύτηκαν οι  μετακινήσεις σε όλους τους δρόμους, ενώ το μετρό διέκοψε τη λειτουργία του για πρώτη φορά στην ιστορία εξαιτίας του χιονιού. Οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στα σουπερμάρκετ για να προμηθευτούν αρκετά τρόφιμα, ώστε να αντέξουν σε περίπτωση αποκλεισμού, αφού είχαν προειδοποιηθεί για σφοδρή χιονόπτωση.Ύστερα από δέκα ώρες, η απαγόρευση κυκλοφορίας άρθηκε για τα μέσα μεταφοράς και το σύστημα του μετρό της Νέας Υόρκης επαναλειτούργησε. 

Μπορεί η κατάσταση να μην ήταν τόσο τραγική τελικά, ωστόσο οι εικόνες που τραβήχτηκαν αποθανάτισαν την “χιονοαποκάλυψη”. Δες το βίντεο.