Ηλίας Μαμαλάκης στο JoinUs: Η γκουρμέ κουζίνα είναι υπερτιμημένη

Οι σνομπ Έλληνες και όσοι τον αμφισβήτησαν.
 Ηλίας Μαμαλάκης στο JoinUs: Η γκουρμέ κουζίνα είναι υπερτιμημένη



Τον Ηλία Μαμαλάκη φιλοξένησε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο MAN-IFESTO της εκπομπής JoinUs που προβάλλεται το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΙ. O γνωστός μάγειρας και συγγραφέας μεταξύ άλλων μίλησε για τις γεύσεις τις παιδικής μας ηλικίας, για τα άτομα που τον αμφισβήτησαν, την υπερτιμημένη γκουρμέ κουζίνα και τα φαγητά που έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες.  

Δες τι είπε…

Για τις γεύσεις της παιδικής μας ηλικίας:

Οι γεύσεις της παιδικής σου ηλικίας είναι αυτές που θα σε σφραγίσουν για όλη σου τη ζωή. Μπορεί η μαμά σου να έκανε τη χειρότερη φακή του κόσμου και μεταγενέστερα να έφαγες πολύ καλή φακή, όμως εσύ της μάνας σου τη φακή θα θέλεις.

Για τους συντηρητικούς και σνομπ Έλληνες πελάτες: 

Οι Έλληνες σαν πελάτες της κουζίνας είναι πολύ συντηρητικοί. Ο πλούτος που προηγήθηκε της κρίσης τους είχε κάνει σνομπ. Δηλαδή ό,τι γινόταν μόδα ήθελαν να το δοκιμάζουν. Και μέσα από τη δοκιμή του φαγητού σε ένα πολυτελές εστιατόριο προσπαθούσαν να προβληθούν. Η κρίση, όμως, έφερε ένα πολύ μεγάλο μάθημα: Τα ισοπέδωσε, τα εξαφάνισε και έμειναν μεν τα ακριβά εστιατόρια αλλά αυτά που είχαν κάτι να δείξουν. 

Για την υπερτιμημένη γκουρμέ κουζίνα: 

Η γκουρμέ κουζίνα είναι υπερτιμημένη, δηλαδή μία πολυσύνθετη κουζίνα που χρησιμοποιεί σπάνια και ακριβά υλικά, τα στήνει με ένα παράξενο τρόπο στο πιάτο, τα διακοσμεί με πράγματα τα οποία πιθανόν να μην τρώγονται και πολλές φορές είναι ασύνδετα μεταξύ του. 

Για την απουσία του από την τηλεόραση: 

Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω μία εκπομπή όπου να μπω την κουζινούλα και να μαγειρεύω κάθε μέρα μια συνταγή. Ήθελα κάτι πιο σύνθετο. 

Για τους ανθρώπους που τον αμφισβήτησαν:

Ξεκίνησα περισσότερο σαν κριτικός της τροφής αλλά έχω πάθος με τη μαγειρική. Υπήρξαν άτομα που αμφισβήτησαν την ικανότητά μου και δεν αντέδρασα γιατί δεν χρειαζόταν. Έχω βγάλει 14 βιβλία μαγειρικής.