Ποιοι κάνουν πλάκα με το ντύσιμο του Βαρουφάκη;

Το φωτορεπορτάζ της Huffington Post ψάχνει τη γραβάτα του Υπουργού!
Ποιοι κάνουν πλάκα με το ντύσιμο του Βαρουφάκη;



Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε συνέχεια εδώ στο followme. Τα σακάκια, οι γραβάτες  και οι επίσημες εμφανίσεις δεν μας λένε τίποτα. Αντίθετα, μας λένε πολλά οι έξυπνοι άντρες και ειδικά άμα φοράνε πολύχρωμα πουκάμισα, όπως ο rock star Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, οι Βρετανοί δεν συμμερίζονται την άποψή μας καθώς μετά τη χθεσινή συνάντησή του Βαρουφάκη με τον Βρετανό ομόλογό του George Osborne στο Λονδίνο το τρολάρισμα δεν έχει σταματημό. 

Πρώτα ήρθε το παρακάτω χιουμοριστικό tweet του David Byers, συντάκτη διεθνών ειδήσεων των «Times» του Λονδίνου:

«Ο George Osborne κουβεντιάζει στο δρόμο με έναν περαστικό κλαμπόβιο που ξενύχτησε. Ωχ, μια στιγμή, αυτός είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών»

Δεν το βρήκαν όλοι, βέβαια, ξεκαρδιστικό καθώς όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τα σχόλια Ελλήνων χρηστών ορισμένοι το θεώρησαν προσβλητικό. 

Περισσότερο κακεντρεχές θα λέγαμε ότι ήταν το παρακάτω tweet του Βρετανού δημοσιογράφου Will Martin

«Ο Βαρουφάκης έδειχνε τόσο ερασιτέχνης φτάνοντας στην οδό Downing. Ασιδέρωτος, το πουκάμισο έξω από τον παντελόνι και ατημέλητο παλτό. Πως μπορεί κανείς να τον πάρει σοβαρά;»

Έπειτα, ηρθε το δημοσίευμα της βρετανικής Guardian και της Imogen Fox το οποίο έκανε λόγο για εμφάνιση κατάλληλη για pub και ημίπαλτο που θα ταίριαζε σε έμπορο ναρκωτικών. Ορίστε και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:

Aν ψάχνετε για κάποια σοβαρή ανάλυση σχετικά με το ελληνικό χρέος, τότε καλύτερα να ψάξετε σε άλλη σελίδα. Εδώ η ανάλυση είναι στιλιστική και έχει σχέση με τη μέρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε στη Downing Street, θυμίζοντας τον Shaun Ryder των Black Grape που τραγουδούσε «It’s Great When You’re Straight ... Yeah».

Είναι εμφανές από τις φωτογραφίες ότι γίναμε μάρτυρες μίας μοναδικής στιγμής για τη μόδα. Είδαμε τον Osborne, με το καθώς πρέπει κουστούμι του και κούρεμα σαν του Ιούλιου Καίσαρα να σφίγγει το χέρι κάποιου που φόραγε ανοιχτό μπλε πουκάμισο κατάλληλο για να βγει σε pub και το ημίπαλτο ενός εμπόρου ναρκωτικών βγαλμένου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Μάντσεστερ. Το ξυρισμένο κεφάλι, τα ανοιχτά πόδια, τα χέρια στις τσέπες, η στάση του πορτιέρη και το χαμόγελο ήρθαν να συμπληρώσουν το look.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν κάνουμε κριτική στο look, αλλά όποιος δεν βρίσκει το outifit λίγο ακατάλληλο με την περίσταση μάλλον λέει ψέματα. 

Ο Βαρουφάκης ήξερε ότι ο Osborne και οι υπόλοιποι θα φορούσαν κοστούμια. Το γεγονός ότι επέλεξε να εμφανιστεί με αυτό το ιδιαίτερο στιλ, είναι τουλάχιστον δείγμα αυτοπεποίθησης. 

Στο μεταξύ, η διεθνής πολιτική σκηνή καλωσορίζει έναν νέο υποψήφιο για τον τίτλο του πιο καλοντυμένου. 

Το «τρολάρισμα» που θα λέγαμε ότι κέρδισε ήταν το φωτογραφικό στόρι που έφτιαξε η βρετανική Huffington Post που μπορείς να δεις παρακάτω :

Κανείς στο παρελθόν δεν έχει συναντήσει τον George Osborne με τέτοιο look.

Γεια σου, ποιος είσαι; Περιμένω τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

Μα…πού είναι η γραβάτα σου;

Κάνε τον ψύχραιμο...

Δεν πρόκειται να δείξω την αμηχανία μου...

Ναι Yanis, η κάμερα σε λατρεύει!

Εσένα και τα στενά σου παντελόνια...

Περπατάει στην οδό Downing σαν να μην είναι καινούργιος στην πιάτσα των οικονομολόγων...

(που δεν είναι, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικά φημισμένο οικονομολόγο)

Και προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί το τεράστιο χρέος της Ελλάδας.

Και το πρόσωπο του George βασικά λέει ακριβώς τι σκέφτεται γι’ αυτό…