Vladimir Putin: Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη;

Η αξία της περιουσίας του προκαλεί… ίλιγγο!
Vladimir Putin: Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη;



Ο Vladimir Putin είναι αναμφισβήτητα ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως πρόκειται και για τον πλουσιότερο! Η αξία της περιουσίας του; 200 δισεκατομμύρια δολάρια!

Αυτό αποκάλυψε ο Bill Browder, hedge fund manager στο επάγγελμα, σε εκπομπή του CNN. Από πού προκύπτουν αυτά τα νούμερα; Ο Browder στηρίζει την θεωρία του (διότι περί τέτοιας πρόκειται μέχρι στιγμής) στο ότι χρήματα που μπήκαν στα ρωσικά ταμεία δεν χρησιμοποιήθηκαν για έργα τα τελευταία 14 χρόνια.

Σε αυτά, ο Browder, πρόσθεσε πως την πρώτη 10ετία ως πρόεδρος ο Putin έκλεβε διαρκώς τα ταμεία με τα περισσότερα χρήματα του να είναι στην Ελβετία. Συνολική αποτίμηση; 200 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του Ρώσου ηγέτη.

Αν ισχύουν ή όχι τα νούμερα δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο για την ιστορία να αναφέρουμε πως αν αληθεύουν όλα τα παραπάνω, τότε ο Putin είναι με διαφορά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεύτερος θα είναι ο ιδιοκτήτης της Microsoft, Bill Gates με περιουσία 76 δις δολάρια. Ψίχουλα δηλαδή…