Τα πιο ανθυγιεινά γεύματα που μοιράζονται στα σχολεία

Η υγεινή διατροφή είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους μας πλέον.
Τα πιο ανθυγιεινά γεύματα που μοιράζονται στα σχολεία



Έχεις την περιέργεια να μάθεις τι φαγητό σερβίρεται στα σχολεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο; Ψαρόσουπα με ρύζι, χοιρινό με λαχανικά και ψητό κοτόπουλο με ντολμάδες είναι μόνο μερικά από τα παιδικά γεύματα που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη. Είναι όμως τόσο υγιεινά;

Κατά βάση στην Ισπανία, την Ουκρανία, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία και την Ιταλία τα περισσότερα πιάτα είναι φρέσκα και υγιεινά που συνήθως περιλαμβάνουν ψάρι, μπριζόλες και λαχανικά σε πλήρη αρμονία γεύσεων μεταξύ τους. 

Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες έρχεται το φαγητό στην Αγγλία και τις ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει επεξεργασμένα τρόφιμα όπως ποπ κορν, λουκάνικα, μπισκότα, πατατάκια και φασόλια από κονσέρβα οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά στο junk food και την ανθυγιεινή διατροφή. 

Οι συγκρίσεις ανά γεύμα σε κάθε σχολείο αποκαλύφθηκαν από την εταιρία Sweetgreen, η οποία διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα που τρέχει στα σχολεία το οποίο στην ουσία εκπαιδεύει τα παιδιά να μάθουν να έχουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και καλή φυσική κατάσταση.

Αναλυτικά τα γεύματα που δίνονται στα σχολεία σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο

Πηγή: www.dailymail.co.uk