Karl Lagerfeld: Τι είπε για το Chanel φόρεμα της Julianne Moore στα Oscars

O διάσημος σχεδιαστής κρύβεται πίσω από το εκθαμβωτικό φόρεμα που φόρεσε η ηθοποιός στην φετινή απονομή των Oscars.
Karl Lagerfeld: Τι είπε για το Chanel φόρεμα της Julianne Moore στα Oscars



Παρά το γεγονός ότι έχουν αμέτρητες επιλογές φορεμάτων να βάλουν στα Oscars, οι περισσότερες ηθοποιοί πρέπει να τις περιορίσουν σε μια ή δύο κυρίως για πρακτικούς λόγους. Επειδή οι τουαλέτες υψηλής ραπτικής παίρνουν χιλιάδες ώρες για να φτιαχτούν, είναι αδύνατον για τους σχεδιαστές να φτιάξουν πάρα πολλά κομμάτια γιατί θα βγουν εκτός χρόνου και δεν θα είναι έτοιμοι για τα fashion shows που έχουν να παρουσιάσουν τον ίδιο μήνα. 

Για την καλύτερη ηθοποιό και νικήτρια των φετινών Oscars, Julianne Moore, υπήρχε μόνο ένα φόρεμα Chanel Haute Couture ή καλύτερα δύο φορέματα τα οποία μεταμορφώθηκαν σε ένα. H στυλίστρια της Moore, Leslie Fremar, εξήγησε πως ο Karl Lagerfeld σχεδίασε ένα σκίτσο ειδικά για την Moore το οποίο ενέκριναν μεμιάς και οι δύο γυναίκες "ακόμα κι αν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε ακριβώς πως θα έδειχνε στην πραγματικότητα το φόρεμα σε σχέση με το κατά τα άλλα πετυχημένο σκίτσο" είπε η Fremar. 

Αμέσως μετά, παρακολούθησαν το show υψηλής ραπτικής της Chanel. Ένα συγκεκριμένο φόρεμα όμως "καρφώθηκε" στο μάτι της Moore κι έτσι ο Lagerfeld τροποποίησε το σκίτσο προκειμένου να προσθέσει μερικά extra στοιχεία αλλά και λεπτομέρειες. Όταν η Moore βρισκόταν στο Λονδίνο για τα BAFTA Awards, η ομάδα της Chanel τοποθέτησε πούλιες, διαφανή λινά και βαμβακερά υφάσματα προκειμένου να ολοκληρωθεί η "επίπονη" διαδικασία του σχεδιασμού στο χέρι.

Στο τέλος ευτυχώς, όλοι ήταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. "Eίμαι πολύ χαρούμενος που η Julianne κέρδισε το Oscar για το μοναδικό ταλέντο της. Την ξέρω πολλά χρόνια και πάντα ήμουν ο μεγαλύτερος θαυμαστής της για αυτό που είναι τόσο ως ηθοποιός αλλά και ως γυναίκα", είπε ο Lagerfeld. 

"Είναι η τέλεια εικόνα σε σχέση με αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου για το τι σημαίνει τελικά να είσαι γυναίκα, στην καλύτερη εκδοχή που υπάρχει. Είναι αστεία, προσγειωμένη αλλά και ένας υπερβολικά χαρούμενος και αξιαγάπητος άνθρωπος. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για εκείνη". 

Πηγή: www.wwd.com