Οscars 2015: Η Patricia Arquette έκανε ρατσιστικό σχόλιο; Τι απαντά η ίδια

Μπορεί να συγκίνησε ο λόγος της για τις γυναίκες όταν ανέλαβε να παραλάβει το βραβείο, ωστόσο δεν το είδαν όλοι έτσι.
Οscars 2015: Η Patricia Arquette έκανε ρατσιστικό σχόλιο; Τι απαντά η ίδια



Η Patricia Arquette έγραψε την δική της ιστορία με τον λόγο της για τον φεμινισμό όταν κατέκτησε το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου, ωστόσο αρκετοί την κατηγόρησαν για ρατσιστικά σχόλια. Κάτι που προκάλεσε την οργή της ηθοποιού.

Η πρωταγωνίστρια του Boyhood όταν ανέβηκε στην σκηνή του Dolby Theatre τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα για όλες τις γυναίκες στις ΗΠΑ, για όλους τους άντρες που αγαπούν τις γυναίκες, για τους gay ανθρώπους και για τους έγχρωμους, να πολεμήσουν για εμάς τις γυναίκες».

Το σχόλιο «gay άνθρωποι και έγχρωμοι» προκάλεσε σάλο στο Twitter ενώ και η σεναριογράφος Amanda Marcotte εξαπέλυσε επίθεση κατά της Arquette τονίζοντας πως τα σχόλια της είναι ρατσιστικά ενώ αν θέλει σεβασμό για τις γυναίκες θα πρέπει να σέβεται και εκείνη όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου χρώματος και ερωτικών προτιμήσεων.

Η οσκαρική ηθοποιός από την πλευρά απάντησε στις κατηγορίες μέσα από το twitter, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Παλεύω χρόνια για τις αδικίες κατά των γυναικών. Ακόμη και για το γεγονός πως αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες. Μάχομαι για ΟΛΕΣ τις γυναίκες, ανεξαρτήτου χρώματος και ερωτικών προτιμήσεων. Δεν με απασχολεί αν τσαντίστηκαν μερικοί».

Εμείς πάντως βρίσκουμε λίγο υπερβολικές τις αντιδράσεις για την ομιλία της Patricia…