Είδαμε την πρεμιέρα της εκπομπής Γυναίκες του Ε: Τι μας άρεσε και τι όχι

Πώς τα πήγε η κοριτσοπαρέα του Ε;
Είδαμε την πρεμιέρα της εκπομπής Γυναίκες του Ε: Τι μας άρεσε και τι όχι



Με το που άνοιξα την τηλεόραση στο «Ε» στις 4:30 η ώρα, όλοι λίγο πολύ εδώ στα γραφεία του followme άρχισαν να κρυφοκοιτάνε. Δικαίως θα πεις, μιας και δεν βλέπεις συχνά τόσες ωραίες γυναίκες μαζεμένες στο ίδιο πλατό. Οπότε, παρακολουθώντας την πρεμιέρα της εκπομπής «Γυναίκες» αρχίσαμε να βάζουμε στοιχήματα για το πότε θα μαλλιοτραβηχτούν. Μια εβδομάδα; Ένας μήνας; Εκεί πάντως κυμαίνονται οι εκτιμήσεις. 

Το σκεπτικό των στοιχημάτων μας ήταν ότι δεν μπορείς να βάζεις τόσες πρωταγωνίστριες να παίζουν δεύτερους ρόλους εκτός και αν ήταν από πριν καλές φίλες. (Αν ακόμη δεν κατάλαβες περί τίνος πρόκειται να σε ενημερώσουμε ότι την καθημερινή εκπομπή παρουσιάζουν η Δέσποινα Καμπούρη, η Νόνη Δούνια, η Έλενα Παπαβασιλείου και η Σοφία Βογιατζακη). 

Και για να συνεχίσω, είναι, για παράδειγμα, σαν να περιμένεις από τον Αρναούτογλου να παρουσιάσει τα Καρντάσιανς μαζί με τον Μουτσινά, τον Λιάγκα και τον Λιανό. Τρέχα γύρευε, δηλαδή, ποιος θα πρωτομιλήσει. 

Παρόλα αυτά, τα κορίτσια μια χαρά τα πήγαν, μοίρασαν το χρόνο σχετικά δίκαια και η κάθε μία είχε το ρόλο της. Η Δούνια ήταν η ψαγμένη μαμά, η Παπαβασιλείου η φρέσκια και σέξι, η Βογιατζάκη η αστεία ενώ η Καμπούρη μας έδωσε την αίσθηση ότι έκανε ένα γενικότερο συντονισμό μιας και-καλώς ή κακώς- μιλούσε πιο πολύ απ’ όλες.  Για να πω την αλήθεια, όμως, περισσότερο μου άρεσε η Δούνια. Σοβαρή, μετρημένη, με ωραίο λόγο.    

Παρακολούθησα, λοιπόν, όλη την εκπομπή με προσοχή και κατέγραψα αυτά που μου άρεσαν και αυτά που δεν μου άρεσαν με την πεποίθηση ότι η εκπομπή θα βελτιώνεται όσο περνούν οι μέρες. 

Τι δεν μου άρεσε

Το σκηνικό της εκπομπής ήταν όντως «απίστευτο», αν αναλογιστείς ότι το concept ήταν τροπικό νησί και παράλληλα είχε περσικό χαλί και τζάκι. Μπορεί να μην ξέρω πολλά από ντεκόρ, όμως ήταν μάλλον σαν να έβγαινα έξω φορώντας κασκόλ και σαγιονάρα, καπέλο τζόκει και γούνα. Ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. 

Εδώ που τα λέμε, και η θεματολογία ήταν λίγο τετριμμένη. Δεν λέω, ωραία η Μάνια Ντέλου και ακόμα πιο ωραία τα γλυκά της αλλά δεν ήταν το δυνατό όνομα που θα περίμενα να δω σε μια πρεμιέρα. Συμπαθέστατη και η Μπέσσυ Μάλφα -την οποία παρεμπιπτόντως δεν αναγνώρισα- όμως όταν έπαιξε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ νόμιζα ότι το «Ε» έβαλε σε έκτακτη επανάληψη το «Ρετιρέ». 

Όπως, επίσης, ενδιαφέρον ήταν και το ρεπορτάζ για τις γυναικείες εκκεντρικές εμφανίσεις της showbiz. Όμως αν το έγραφα για το followme θα με κοιτούσαν με μισό μάτι και θα μου έλεγαν να το κρατήσω στην άκρη και να το δημοσιεύσω όταν θελήσω να πάω διακοπές στο χωριό μου. 

Ξέρουμε, ακόμη, ότι είναι αναγκαία η παρουσίαση των χορηγών αλλά αισθάνθηκα ότι το ρεπορτάζ στο σούπερμαρκετ ήταν λίγο υπερβολικό και ότι κράτησε μία αιωνιότητα. Για την ακρίβεια, όσο το έβλεπα μίλησα με τη μαμά μου στο τηλέφωνο, μου χάρισαν ένα κραγιόν, είπα ευχαριστώ, έπαιξα λίγο candy crash και διάβασα το ζώδιό μου

Ειδική μνεία οφείλω να κάνω στην Κωνσταντίνα, η οποία μου θύμισε πόσο παρωχημένο είναι το concept της γόβας που αποτελεί και το logo της εκπομπής. Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα. 

Τι μου άρεσε

Με ενδιαφέρον παρακολούθησα το ρεπορτάζ της Παπαβασιλείου για τις γυναίκες επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εκτροφή σαλιγκαριών. Οι καλές πρακτικές είναι πάντα χρήσιμες, όπως και οι πετυχημένες γυναίκες. Μου άρεσε και το θέμα για τη μουσική και το παιδί (αν και το εργαστήρι του Θεοφάνους έχει παίξει στην τηλεόραση τόσο πολύ που σε λίγο θα ξέρω περισσότερες πληροφορίες από τη γραμματεία του). 

Η εκπομπή επίσης κέρδισε την προσοχή μου όταν εμφανίστηκε η Τζένη Μπότση, το Τζενάκι, το κορίτσι-γουστάρεις τη χωριάτισσα Κωστάκη; (Αυτό το αστείο δεν θα παλιώσει ποτέ). Ωραίος ο σύντροφός της και μάλιστα, λέει, δεν ζηλεύει ο ένας τον άλλον.  Μάθαμε ότι η Τζένη δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι της, ότι είναι κατά του γάμου και ότι θα έκανε παιδί αν ένιωθε ότι ο σύντροφός της είναι ο ένας και μοναδικός. 

Οφείλω, παρόλα αυτά να ομολογήσω ότι η λογική της κοριτσοπαρέας με βρίσκει σύμφωνη. Μου αρέσουν οι χαλαρές γυναικείες κουβέντες του κομμωτηρίου ή του καφέ και είναι ένα μοτίβο που στο εξωτερικό έχει αποδειχτεί πετυχημένο. Αρκεί, βέβαια, να έχει περιεχόμενο. 

Θα είμαστε, λοιπόν, σε αναμονή μέχρι τα κορίτσια του «Ε» να μας αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν πράξη αυτή τη λογική.