Γιώργος Μαζωνάκης: Oι πιο εκκεντρικές του εμφανίσεις

Ο "Μαζώ" σήμερα έχει γενέθλια και μιας και κλείνει τα 43 του χρόνια σκεφτήκαμε ότι του αξίζει ένα μικρό αφιέρωμα!
Γιώργος Μαζωνάκης: Oι πιο εκκεντρικές του εμφανίσεις



Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ανατρεπτικούς Έλληνες καλλιτέχνες. Με πάνω από 20 χρόνια πορείας στον χώρο, μετράει πλέον αμέτρητες επιτυχίες, δεκάδες συνεργασίες, χρυσούς και πλατινένιους δίσκους μα πάνω απ' όλα αρκετές εκκεντρικές εμφανίσεις.

Μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές της Νίκαιας ακούγοντας rock μουσικές. Στο σπίτι του όμως πάντα ακούγονταν κλασικά ελληνικά λαϊκά τραγούδια και έτσι σε ηλικία μόλις 15 ετών αποφασίζει ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι.

Το 1993 ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Μεσάνυχτα και κάτι” και η τύχη του χαμογελά ανοίγοντας του διάπλατα την πόρτα της επιτυχίας. Ακολούθησαν πάρα πολλά τραγούδια τα οποία έγιναν hits και τον καθιέρωσαν.

Ο “Μαζώ” ποτέ δεν φοβήθηκε να τολμήσει, αυτό άλλωστε είναι ένα χαρακτηριστικό του το οποίο τον ανέβασε στην κορυφή. Οι εκκεντρικές εμφανίσεις του μπορεί να απασχολούν σε κάθε ευκαιρία τα media όμως κατά βάθος έχουν να κάνουν με έναν καλλιτέχνη χαμηλών τόνων που ποτέ δεν θέλησε να απασχολήσει με την προσωπική του ζωή αλλά με την δουλειά του.

Ο ίδιος πάντως έχει αντίθετη άποψη για τις εμφανίσεις του: “Δεν βλέπω κάποιο στοιχείο ανατρεπτικό. Πάντα μου αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα, πρόκληση είναι να κάνεις κάτι που δε σε χαρακτηρίζει, εμένα οι καινοτομίες με χαρακτηρίζουν αυτό έκανα πάντα και αυτό συνεχίζω να κάνω.”

Κι αν πολλοί αναρωτιούνται γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παντρευτεί ή δεν έχει αποφασίσει να κάνει ένα παιδί: “Κράτησα την ιδιωτική μου ζωή μακριά από το λεγόμενο lifestyle, δεν επιθυμούσα να με κυνηγάνε να με φωτογραφίσουν σε μια άσχετη, ας πούμε, βραδινή μου έξοδο, δεν μου ταιριάζουν εμένα αυτά. Άλλωστε, δεν πιστεύω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει με ποιους βγαίνει ο τάδε ή ο δείνα”. Όσο για το ενδεχόμενο ενός παιδιού: “Δεν είμαι έτοιμος ούτε να τεκνοποιήσω, ούτε, πολύ περισσότερο, να υιοθετήσω. Μπορεί να νιώσω την ανάγκη, ας πούμε, αύριο, τώρα όμως δεν τη νιώθω”.

Aν με ρωτούσε κανείς ποια τραγούδια του Μαζωνάκη ξεχωρίζω σίγουρα έχω πολλά να διαλέξω ακόμα κι αν η μουσική που ακούω κατά βάση κυμαίνεται σε ξένους ήχους.“Θέλω να γυρίσω στα παλιά”, “Φεύγω για μένα”, “Ανήκω σε μένα”, “Φεγγάρια δαχτυλίδια”, “Μου λείπεις”, “Τρεις το πρωί”, "Το λουκέτο" είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Όσον αφορά τα πιο ανατρεπτικά του, σίγουρα ξεχωρίσω το Gucci φόρεμα. Θα θυμάσαι τον χαμό που είχε δημιουργηθεί το 2003 ανάμεσα σε Βόρεια και Δυτικά προάστια... 

Και την τρομερή συνεργασία του με τους Goin' Through στο τραγούδι "Θέλω να γυρίσω στα παλιά" 

Ο Μαζωνάκης, μπορεί σήμερα να κλείνει τα 43 του χρόνια (είναι Ψαράκι στο ζώδιο) όμως δεν έχει σκοπό να σταματήσει να εμφανίζεται με animal print κολάν, να φοράει φούστα επί σκηνής και γενικά να τολμά κάθε τι καινούργιο όπως άλλωστε πρέπει να κάνει κάθε καλλιτέχνης. Κάτι που θα κάνει άλλωστε και με τον νέο του δίσκο τον οποίο ετοιμάζει αυτό το διάστημα.