Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Δεν είμαι ερωτευμένη με τον ρόλο μου στην Εθνική Ελλάδος

Γιατί δεν έχει ταυτιστεί ακόμη με την τηλεοπτική Φρόσω η γνωστή ηθοποιός;
Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Δεν είμαι ερωτευμένη με τον ρόλο μου στην Εθνική Ελλάδος



Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις στο σήριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη, Εθνική Ελλάδος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει… ερωτευτεί την Φρόσω που υποδύεται. Αιτία; Ότι ακόμη δεν έχει αλλάξει την ζωή της, δεχόμενη την καταπίεση!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο TV Έθνος η Kωνσταντίνα Μιχαήλ:

Είσαι κι εσύ ερωτευμένη με τη Φρόσω;

Οχι, εγώ δεν είμαι ερωτευμένη με τη Φρόσω ή για να ακριβολογώ δεν είμαι ακόμα ερωτευμένη. Θα την ερωτευθώ όταν βρει τη δύναμη και καταφέρει να αλλάξει. Οταν τινάξει από πάνω της την καταπίεση, την κακοποίηση και όλα όσα την πνίγουν. Οταν αποφασίσει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά και σε κανέναν να τη βάλει στο περιθώριο. Αυτό που αισθάνομαι για την ώρα για κείνη είναι κατανόηση και συμπόνια.

Η Φρόσω είναι μια ηρωίδα που μπήκε στη ζωή μας μέσα από τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη και μας ξάφνιασε. Συνήθως στα... ροζ συννεφάκια που δημιουργούν οι ελληνικές σειρές δεν χωρούν τέτοιες ηρωίδες.

Εννοείται, γιατί μέχρι πρότινος αυτό που μας ενδιέφερε ήταν το να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, στην οποίαν όλα ήταν ιδανικά καμωμένα. Και αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο την τηλεόραση, αλλά και την καθημερινή μας ζωή. Ετσι, ναι, δεν υπήρχαν πολλές σειρές που να θέλουν να ασχοληθούν και με αυτήν τη γυναίκα. Τη γυναίκα που κατά τα άλλα μπορούμε να τη συναντήσουμε σε ένα χωριό, αλλά και στην Αθήνα. Και σε ένα φτωχό σπίτι, αλλά και σε ένα από τα πιο in και μεγαλοαστικά σπίτια της πρωτεύουσας.

Τι εικόνα έχει στα μάτια σου η Φρόσω;

Φαντάζει στα μάτια μου σαν ένα ασχημόπαπο με μαυρισμένη καρδιά, βουτηγμένο μέσα στον πόνο, τον φόβο, την απογοήτευση. μια γυναίκα που έχει στο σπίτι της το αβγό του φιδιού, με έναν άντρα ρατσιστή, αγροίκο και ένα παιδί το οποίο κάποια στιγμή κινδυνεύει να γίνει -σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του απέναντι στη μάνα του-, χειρότερο ακόμα κι από τον πατέρα του. Ελπίζω γρήγορα η Φρόσω να καταφέρει να μεταμορφωθεί σε κύκνο!

Είναι ένας «βαρύς» ρόλος. Σε έχει επηρεάσει στην καθημερινότητά σου;

Τώρα που έχω μπει πια για τα καλά στον χορό, όχι. Ομως, αυτό εννοείται πως μου συνέβαινε το καλοκαίρι όταν πήρα για πρώτη φορά στα χέρια μου τη Φρόσω και άρχισα να την ανακαλύπτω και να τη μελετώ. Η Φρόσω, πλέον, έχει γίνει κάτι σαν την προστάτιδα των κακοποιημένων γυναικών.

Σκέφτηκες ποτέ βλέποντας το σίριαλ «πω πω, πόσο πιο ώριμη φαίνομαι»;

Θέλει και ρώτημα; Θα ήταν ψέμα να σου έλεγα ότι δεν σκέφτηκα «καλέ πώς μεγάλωσα έτσι»; Ομως, δεν με νοιάζει και καθόλου. Ελεγα στον εαυτό μου από την πρώτη στιγμή πως πρέπει να περάσεις πρώτα από το σκοτάδι για να καταφέρεις να βγεις στο φως. Λες να νοιάστηκε πολύ, για παράδειγμα η Σαρλίζ Θερόν, που στο «Monster» έπρεπε να έχει τόσο αποκρουστική εικόνα; Δεν έχει νόημα να θες να είσαι ηθοποιός και το μόνο που να σε ενδιαφέρει είναι το πόσο ωραία μπορείς να γράφεις στον φακό! Αν έχεις τέτοια θέματα, γίνε μοντέλο. Ομως, όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την εξωτερική μας εμφάνιση έχουν γιγαντωθεί τόσο πολύ, γιατί υπάρχει τηλεοπτικός ρατσισμός.

Τι εννοείς τηλεοπτικός ρατσισμός;

Αν είσαι πάνω από σαράντα, μια φυσιολογική γυναίκα που μπορεί να φαίνεται η ηλικία σου ή που μπορεί να έχεις κάποια κιλάκια ή που μπορεί τέλος πάντων να μην μπορείς να δείχνεις τόσο νέα, ωραία και «θανατηφόρα» μοιραία, ψάχνεις ρόλο με το... τουφέκι. Γι' αυτό και πλημμυρίσαμε στα bottox, στις πλαστικές κούκλες και στο φρύδι το οποίο πια φτάνει στο... άπειρο, δίνοντάς σου μια εικόνα... σκιαχτική. Γι' αυτό και υπήρξε κάποια στιγμή που ο κόσμος το πάτησε το off και γύρισε την πλάτη του στην τηλεόραση.