Tόνια Σολανάκη: Η αληθινή ιστορία bullying μέσα στις πισίνες

Η πρωταθλήτρια του πόλο μιλά για το bullyingπου δέχτηκε.
Tόνια Σολανάκη: Η αληθινή ιστορία bullying μέσα στις πισίνες



H Τόνια Σολανάκη είναι ένα κορίτσι 27 ετών που γεννήθηκε μέσα στο νερό. Μόλις στα 13 της την κάλεσαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα Πόλο. Μαζί με την πρώτη καταξίωση ήρθε -όπως η ίδια διηγείται- και ο ρατσισμός, τα υποτιμητικά σχόλια για τα κιλά της, η επίθεση των συμπαικτριών της, η απομόνωση, αυτό που σήμερα ονομάζουμε bullying.

Δέχτηκε να μιλήσει δημόσια για την άσχημη εμπειρία των παιδικών της χρόνων, για έναν μόνο λόγο: να μην περάσει κανένα άλλο παιδί ό,τι έζησε εκείνη. «Μιλήστε στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Μην ντρέπεστε, δεν έχετε κάνει κάτι κακό, δεν φταίτε εσείς για ό,τι σας συμβαίνει», εξηγεί και απευθύνει το δικό της μήνυμα: «Αν ένας μαρκαδόρος δεν είναι ίδιος με όλους τους άλλους, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ζωγραφίσει όμορφα...»

Διαβάστε την ιστορία της, όπως την διηγήθηκε στο followme.gr

«Ήμουν ένα παιδί που είχα πάντα κάποια παραπανίσια κιλά. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το πόλο από το 1997. Στα 13 μου χρόνια μπήκα στην Εθνική Ομάδα και έκανα πρωταθλητισμό. Αντιμετώπισα bullying από τις συμπαίκτριές μου όταν ένιωσαν μια ακούσια από μέρους μου, απειλή. Στα αποδυτήρια αντίκρισα πολλές φορές γραμμένο με μεγάλα γράμματα "Τόνια Σολανάκη, χοντρέλα, βαρέλα, δεν χωράς στην πισίνα". Πήγαινε η μητέρα μου με χλωρίνη και έσβηνε τα κακόβουλα αυτά σχόλια. Δεν ήταν αλήθεια, χωρούσα στην πισίνα απλά τύχαινε να έχω περισσότερα κιλά από τα υπόλοιπα παιδιά.

Θυμάμαι τις συμπαίκτριές μου να παραγγέλνουν στο όνομά μου σουβλάκια και να τα στέλνουν σπίτι μου με το μήνυμα "φάε". Ήμουν 14 ετών τότε, η μαμά μου έκλαιγε. Όσο πιο καλή γινόμουν στο πόλο, τόσο περισσότερες επιθέσεις δεχόμουν... Στα 20 μου ο εφιάλτης ξαναγύρισε όταν σε έναν αγώνα πόλο ρώτησαν τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας ποιος έβαλε τα γκολ στην ομάδα που αγωνιζόμουν και η μαμά μου τον άκουσε να λέει "η χοντρή". Δεν ήμουν το 12, δεν ήμουν η Τόνια, δεν ήμουν η Σολανάκη. Για εκείνον ήμουν η χοντρή!...

Η οικογένειά μου με συμβούλευε πάντα να μην ασχολούμαι με όλους αυτούς, γιατί γίνομαι το ίδιο. "Ποτέ δεν φταίνε τα παιδιά, οι οικογένειες φταίνε", έλεγε ο πατέρας μου. Όσα βίωσα εμένα προσωπικά με πείσμωσαν, με σκλήρυναν, με έκαναν να μην εμπιστεύομαι εύκολα τους ανθρώπους. Ήθελα μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερη. Όλη αυτή η ιστορία με δίδαξε αν θέλεις, πως ο Θεός μας έχει κάνει όλους τόσο όμορφους και ξεχωριστούς αλλά δεν έχουμε μάθει να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αν αγαπήσουμε εμάς, τότε θα αγαπήσουμε και τους δίπλα μας. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μίλα και εσύ λοιπόν, πες "όχι" στο bullying».

Η Τόνια Σολανάκη αγωνίζεται πλέον στην ομάδα του Ρεθύμνου, ως δεύτερη σκόρερ στην Α1 Γυναικών. Στο παρελθόν έχει διαγωνιστεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού σε Αυστραλία και Ισπανία.

Διαβάστε ΕΔΩ τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες bullying διάσημων ανθρώπων