Ελένη Μενεγάκη: Το χρονικό μιας γέννας που καθυστέρησε

Ο πανικός στα Μέσα και τα ολονύχτια καραούλια...
Ελένη Μενεγάκη: Το χρονικό μιας γέννας που καθυστέρησε



Τετάρτη 25η Μαρτίου και η Ελένη Μενεγάκη δεν βγήκε στην εκπομπή της. Στα δημοσιογραφικά γραφεία επικράτησε αμέσως ένας πανικός με όλους να αναφωνούν «επιτέλους, ήρθε η ώρα» και τα τηλεοπτικά συνεργεία να ετοιμάζονται κακήν κακώς για το «Ιασώ», εκεί όπου βρίσκεται ο γυναικολόγος της.

Μιλήσαμε με καλούς συναδέλφους που πήγαν να καλύψουν την «γέννα» και μας αποκάλυψαν όλο το παρασκήνιο: Πόσο γρήγορα αντανακλαστικά είχαν, τι τους ζητήθηκε να κάνουν, ποιες ήταν οι «πηγές» τους και πόσες ώρες στήθηκαν έξω από το μαιευτήριο να να 'χουν την είδηση...

1.20 το μεσημέρι της Τετάρτης το πρώτο τηλεοπτικό συνεργείο φτάνει έξω από το «Ιασώ». Μέσα στο επόμενο μισάωρο έχουν αποκλειστεί και οι τρεις είσοδοι του νοσοκομείου από τους κυνηγούς της είδησης για να μην χάσουν την «αποκλειστική είσοδό της». Οι βάρδιες αλλάζουν ανά οχτάωρο με τους ανθρώπους του ρεπορτάζ να κοιτούν επίμονα κάθε τζιπ που εμφανίζεται στις πύλες του νοσοκομείου. Παράλληλα, παπαράτσι με τις φωτογραφικές μηχανές τους απασφαλισμένες περιτριγυρίζουν το σπίτι της παρουσιάστριας στα Μελίσσια μήπως και προλάβουν να την φωτογραφίσουν μέσα από τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου της, την ώρα που βγαίνει από την οικία της. Τελικά η Ελένη δεν εμφανίστηκε ούτε στο νοσοκομείο αλλά ούτε και στην πόρτα του σπιτιού της με τους φωτογράφους να παρατηρούν μέχρι και αν καπνίζει η καμινάδα (!)

Και ο μιντιακός πανικός συνεχίστηκε όλη την υπόλοιπη μέρα με τα τηλέφωνα των ρεπόρτερς να χτυπούν επίμονα από αρχισυντάκτες και συναδέλφους τους και την ερώτηση «γέννησε η Ελένη;» να επαναλαμβάνεται με αγωνία. Μέχρι που η ίδια η παρουσιάστρια έγραψε στο Twitter της ότι δεν γεννά ακόμη και τα συνεργεία καληνυχτίστηκαν ανακουφισμένα.

Τα πράγματα ηρέμησαν τις δύο επόμενες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, με τον γυναικολόγο της να ενημερώνει ότι η Ελένη δεν θα γεννήσει αυτή την εβδομάδα (εκτός αν σπάσουν τα νερά), το μαιευτήριο να ερημώνει από φλας, φακούς και βάρδιες ασφαλείας και μόνο έξω από το σπίτι της να παραμένει φωτογράφος από γνωστό καλλιτεχνικό πρακτορείο (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές). Οι δημοσιογράφοι πήγαν οι άνθρωποι, να καλύψουν τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας έχοντας όμως, συνέχεια την προσοχή τους στο τηλέφωνο μήπως και οι «πηγές» τους (γιατροί και φύλακες του νοσοκομείου) τους ενημερώσουν για τα ευχάριστα.

Και κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται με την Ελένη Μενεγάκη να μην γεννά ακόμη, τους συναδέλφους να βρίσκονται σε μία κατάσταση φρενίτιδας και την είδηση της επικείμενης εγκυμοσύνης να θεωρείται ακόμη, πολύ σημαντική...