Ελένη Μενεγάκη - Ματέο Παντζόπουλος: Το χρονικό της σχέσης τους

Όλη η ιστορία της σχέσης τους...
Ελένη Μενεγάκη - Ματέο Παντζόπουλος: Το χρονικό της σχέσης τους



O έρωτάς της Ελένης Μενεγάκη και του Ματέο Παντζόπουλου γίνεται κάθε εβδομάδα πρωτοσέλιδος με μεγάλους τίτλους και φωτογραφίες να τον συνοδεύουν, όμως αυτός ο έρωτας έχει την ιστορία του!

Η Ελένη Μενεγάκη άργησε να κάνει την επανάστασή της. Γιατί ναι, είναι επανάσταση όταν αποφασίζεις να χωρίσεις στα 41 σου χρόνια έχοντας ήδη τρία παιδιά για να ακολουθήσεις τον έρωτά σου. Ο Ματέο Παντζόπουλος είναι ο άνδρας που την έκανε να γυρίσει σελίδα στη ζωή της και το love story τους, το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας...

Στα 46 της χρόνια έγινε ξανά μητέρα. Προστάτευσε την εγκυμοσύνη της από τα φώτα της λάμψης. Σταμάτησε να ποζάρει σε τρυφερές αγκαλιές με τα παιδιά της. Έπαψε να στήνεται στις κάμερες και να μιλά για στιγμές οικογενειακής ευτυχίας. Άλλαξε παρέες. Έκαψε την δημόσια εικόνα που τόσα χρόνια έχτιζε με μαεστρία. Πήρε ρίσκα. Η Ελένη Μενεγάκη απελευθερώθηκε...

H αρχή ενός μεγάλου έρωτα

Το καλοκαίρι του 2009 βρήκε τον Γιάννη Λάτσιο πολύ απασχολημένο με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στον ΑNT1. Ήταν μια πολύ βαριά περίοδος για το κανάλι και ο Λάτσιος, όσο κι αν ήθελε να κάνει πολυήμερες διακοπές με την οικογένειά του, δεν μπορούσε. Εκείνη την εποχή, το ζεύγος Κωστόπουλου και το ζεύγος Λάτσιου έκαναν πάρα πολύ στενή παρέα. Είχαν δεθεί και με κουμπαριά, αφού η Τζένη βάφτισε την κόρη τους, έβγαιναν μαζί τα βράδια στη Ράτκα και σε άλλα γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια και αντάλλασσαν συχνά επισκέψεις ο ένας στο σπίτι του άλλου. Εκείνο το καλοκαίρι, λοιπόν, ο Πέτρος και η Τζένη πρότειναν στην Ελένη Μενεγάκη να πάει μαζί τους διακοπές στην Άνδρο.

Εκείνοι, φίλοι με τον Μάκη Παντζόπουλο, είχαν φιλοξενηθεί πολλές φορές στο ξενοδοχείο του, ένα χίπικο παράδεισο, όχι μόνο για εκείνους αλλά και για τα παιδιά. Η Ελένη συμφώνησε να τους ακολουθήσει και όλοι μαζί, γονείς και παιδιά, ταξίδεψαν για την Άνδρο. Φυσικά, ο Γιάννης Λάτσιος δεν είχε καμία αντίρρηση να κάνει η οικογένειά του διακοπές χωρίς αυτόν. Άλλωστε, είχαν συμφωνήσει ότι, μετά την Άνδρο, η Ελένη θα πήγαινε με τα παιδιά στο σπίτι του Πέτρου και της Τζένης στη Μύκονο κι εκεί θα τη συναντούσε και ο Γιάννης Λάτσιος, ξεκινώντας τις δικές του διακοπές. Κάπως έτσι, η Ελένη πήγε για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο του Μάκη Παντζόπουλου. Με μεγάλη παρέα, ένα αθώο καλοκαίρι που δεν προμήνυε τίποτα απ’ αυτά που θα συνέβαιναν αργότερα. Κανείς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει αν εκείνη τη στιγμή της πρώτης γνωριμίας η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον με την πρώτη ματιά. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι δυο τους εξέφρασαν τα συναισθήματά τους εκείνο το καλοκαίρι. Η Μενεγάκη δεν είναι από τους ανθρώπους που μιλάνε εύκολα για όσα νιώθουν, πόσο μάλλον για κάτι τόσο ιδιαίτερο, τόσο προσωπικό και τόσο ευαίσθητο όσο αυτό το θέμα. Πάντως, όλοι φαίνονταν να περνάνε πολύ καλά. Με φωτιές τα βράδια στην παραλία, μπάνια, μαγειρέματα και αυτοσχέδια πάρτι κάτω από τα δέντρα. Μια χαρούμενη παρέα, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου, συμπτωματικά όλοι φίλοι του Μάκη Παντζόπουλου.

Μάλιστα, στην παρέα εκείνη ήταν και η Άντζελα Τράνταλη με το σύζυγό της Βασίλη Σούλη κι εκεί η Ελένη έμαθε για πρώτη φορά για τη σχολή pilates που διατηρεί το ζευγάρι και στην οποία ξεκίνησε να πηγαίνει. Όλα καλά, όλα χαρούμενα και όλα αθώα. Η Ελένη είχε πάει απλώς διακοπές με τους κουμπάρους και τα παιδιά της. Η συνέχεια της ιστορίας είναι περίπου αυτή που έχει καταγραφεί στα περιοδικά. Η Ελένη πήγε μετά την Άνδρο στη Μύκονο, εκεί συναντήθηκε πια με τον Γιάννη Λάτσιο και οι δυο τους αποφάσισαν ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο καλοκαίρι που θα το περνούσαν ως παντρεμένοι. Όσο κι αν έλεγαν στον εαυτό τους ότι θα προσπαθούσαν να δώσουν στο γάμο τους μια δεύτερη ευκαιρία, στην πραγματικότητα έλεγαν ψέματα. Ο γάμος είχε τελειώσει.

Το ζεύγος Κωστόπουλου – Μπαλατσινού δεν πίστευε στα αυτιά του όταν έμαθαν ότι ο Μάκης Παντζόπουλος και η Ελένη Μενεγάκη έγιναν ζευγάρι − πρώτη το έμαθε η Τζένη. Πρώτα απ’ όλα, δεν πίστευαν ότι οι δυο τους θα ταίριαζαν ποτέ. Η Ελένη έμοιαζε ένα κορίτσι που αναζητούσε την ασφάλεια και όλοι οι φίλοι του Μάκη γνωρίζουν ότι, τουλάχιστον μέχρι τότε, ο ξενοδόχος από την Άνδρο ήταν πολύ ελεύθερο πνεύμα, που δεν θα έμπαινε εύκολα σε μια σοβαρή και ιδιαίτερα δύσκολη −στην προκειμένη περίπτωση− σχέση. Όπως έχει γραφτεί, εκείνη την περίοδο η Τζένη Μπαλατσινού προσπάθησε να βοηθήσει το ζευγάρι Μενεγάκη – Λάτσιου να τα ξαναβρούν και κάπως έτσι, όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, ήρθε η ρήξη με τη Μενεγάκη, με την οποία εξακολουθούν να μη μιλάνε, παρόλο που η Τζένη είναι πολύ τυπική στις υποχρεώσεις της απέναντι στη βαφτιστήρα της. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η Μενεγάκη σταμάτησε και την παρέα με τη Δέσποινα Βανδή, μετά από εκείνο το περίφημο βράδυ που βγήκαν έξω οι τρεις τους για να μιλήσουν και κατέληξε σε έναν έντονο καβγά, για τον οποίο καμιά τους δεν μίλησε ποτέ.

Η καθημερινότητα μακριά από τα φλας

Όσο τα Μέσα προσπαθούσαν να φωτίσουν τον έρωτα που γεννήθηκε δίπλα στη θάλασσα, τόσο εκείνοι τον κρατούσαν μυστικό. Καμουφλάρονταν, έδειχναν τη δυσαρέσκειά τους μπροστά στις κάμερες, φρόντιζαν να συχνάζουν σε ερημικά μέρη, απέφευγαν την παραμικρή αναφορά σε αυτό που ζούσαν. Μέρα με τη μέρα δενόντουσαν ακόμη περισσότερο με τον playboy Ματέο Παντζόπουλο να καίει την παλιά του ζωή και την Ελένη Μενεγάκη να υιοθετεί τις αγαπημένες του συνήθειες: άρχισε να γυμνάζεται εκείνη που πάντα δήλωνε ότι βαριέται τη γυμναστική, πήγαινε τακτικά μαζί του θέατρο και σινεμά, έφτιαξε το δικό της μποστάνι στο ξενοδοχείο του, διαφήμιζε συνεχώς μέσω Twitter την επιχειρησιακή του μονάδα, χαμογελούσε πιο συχνά, ταξίδευε σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο με το πλοίο της γραμμής στο νησί του αγαπημένου της. Όσοι τους γνώριζαν μιλούσαν για έναν έρωτα με happy end, που δεν άργησε να έρθει...

To πρώτο τους παιδί

Στην αρχή όλοι αναρωτιόντουσαν αν είναι αλήθεια. Δύσκολα μια γυναίκα στα 46 της αποφασίζει να γυρίσει ξανά τον χρόνο πίσω στις πρώτες ζαλάδες, τις αδιαθεσίες, τα πρησμένα άκρα, τις τακτικές επισκέψεις στον γυναικολόγο και αυτό το αίσθημα της προσμονής και της μόνιμης ανασφάλειας: «Θα τα καταφέρω;» Η Ελένη έλεγε ότι πάντα ήθελε να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια με πολλές παιδικές φωνές να διαταράσσουν γλυκά την ηρεμία της καθημερινότητας. Και τα κατάφερε. Το κορίτσι που γέννησε στις 29 Μαρτίου λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ήταν το δικό της δώρο στον άνδρα που ερωτεύθηκε με πάθος. Λέγεται ότι το διάσημο ζευγάρι έχει υπογράψει ήδη σύμφωνο συμβίωσης και περιμένει με αγωνία να γυρίσει στο σπίτι τους και στη «νέα αρχή της κοινής τους ζωής». Μέχρι τελευταία στιγμή η Ελένη Μενεγάκη άφησε τους πάντες να πιστεύουν ότι περιμένει αγόρι. Άκουγε κάθε μέρα και από μια νέα πληροφορία που αφορούσε στην εγκυμοσύνη της. Δεν μιλούσε, δεν διέψευδε, δεν έδινε καμία τροφή στα Media. Ακόμη και οι επί πολλά χρόνια συνεργάτες της δεν γνώριζαν λεπτομέρειες, το πότε, το πως, τα συναισθήματά της. Ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το παιδί είναι το παιδί ενός μεγάλου έρωτα και αποφάσισε να το κρατήσει μακριά από κάθε είδους δημόσια έκθεση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή της είχαν αφιέρωμα στην τελευταία γέννα της. Από κάτω γραμμένος ο τίτλος «να σας ζήσει Ελένη και Ματέο». Για πρώτη φορά από την αρχή της σχέσης τους ακούστηκε το όνομά του στον αέρα. Η Ελένη είχε δώσει την άδεια. Ήταν πια ο Ματέο της, ο άνδρας της, ο πατέρας του παιδιού της, το αγόρι που πολλά βράδια ονειρεύτηκε ξαπλωμένη στο εφηβικό της κρεβάτι, κόκκινη από ντροπή...

Δες ΕΔΩ την αντίδραση του Ματέο Παντζόπουλο έξω από την αίθουσα τοκετού