Αλέκα Καμηλά: Αυτά είναι τα μυστικά διατροφής μου!

Μιλά στο followme.gr για κιλά, εξαντλητικές δίαιτες και το πρόγραμμα γυμναστικής της...
Αλέκα Καμηλά: Αυτά είναι τα μυστικά διατροφής μου!



Η ζυγαριά της Αλέκας Καμηλά δείχνει σταθερά 62 κιλά. Αν και η ίδια δεν προσέχει πολύ τη διατροφή της, φροντίζει να γυμνάζεται τακτικά και να πίνει πολύ νερό. Αν την ρωτήσεις για τα μυστικά της σιλουέτας της, θα σου απαντήσει με ειλικρίνεια πως ο αθλητισμός που έκανε πριν πολλά χρόνια, είναι ο κύριος λόγος που έχει ακόμη ένα καλά γραμμωμένο κορμί και κοιλιακούς που σε κάνουν να ζηλεύεις...

- Τι περιλαμβάνει η καθημερινή διατροφή σου;

Μέχρι στιγμής δεν ακολουθούσα κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής -είχα όμως, καλό μεταβολισμό- αλλά λέω να μπω σε πρόγραμμα πριν με πάρει η κάτω βόλτα. Αρχίζοντας από το πρωινό γεύμα, θα σου πω ότι το αποφεύγω γιατί μου ανοίγει η όρεξη και μετά πεινάω όλη την υπόλοιπη ημέρα. Για μεσημεριανό θα μαγειρέψω ελληνικά και παραδοσιακά, ακριβώς αυτά που μας έμαθαν οι μαμάδες μας: Δευτέρα και Τετάρτη λαδερά, δύο φορές την εβδομάδα κρέας, μία φορά ψάρι κλπ. Για το βράδυ θα προτιμήσω ένα τοστ, μία σαλάτα ή δημητριακά με γάλα. Γενικά είμαι άνθρωπος με περίεργες διατροφικές συνήθειες.

- Ποια τροφή αποφεύγεις;

Τη σοκολάτα αλλά δεν το κάνω επίτηδες. Δηλαδή αν με βάλεις να διαλέξω ανάμεσα σε μια σοκολάτα και έναν πατσά, θα διαλέξω τον πατσά (γέλια). Δεν μου αρέσουν τα γλυκά, θα δοκιμάσω ένα μικρό κομμάτι μόνο όταν το έχω πραγματικά ανάγκη.

- Πόσα κιλά δείχνει η ζυγαριά σου;

Έχω ύψος 1,79 και είμαι σταθερά 62 κιλά. 

- Έχεις το άγχος των κιλών;

Ποτέ δεν το είχα, άρχισα να ζυγίζομαι όταν έμεινα για πρώτη φορά έγκυος. Τότε αγχώθηκα πρώτη φορά γιατί τότε άρχισα ουσιαστικά, να παχαίνω. Στην κάθε γέννα μου είχα πάρει από 25 κιλά. Πάντως στο σπίτι μου δεν έχω ζυγαριά, τη θεωρώ περιττή και μόνο άγχος σου προσθέτει.

- Έκανες στο παρελθόν, εξαντλητικές δίαιτες;

Ποτέ ούτε ως αθλήτρια, ούτε ως μοντέλο. Δεν συμφωνώ με τις εξαντλητικές αυτές, δίαιτες. Πριν δεκαοχτώ περίπου χρόνια που έκανα εγώ αθλητισμό, δεν ασχολούμασταν καθόλου με τα κιλά. Ήταν ένα καθαρά επιστημονικό θέμα, τότε. Αυτό που κάναμε ήταν να αγωνιζόμαστε για τη φανέλα και να προπονούμαστε σαν τα άλογα από το πρωί ως το βράδυ. Αργότερα άρχισε να δημιουργείται όλο αυτό το άγχος με τα κιλά στους αθλητές και τα μοντέλα.

- Γυμνάζεσαι τακτικά;

Την γυμναστική την έχω βάλει στη ζωή μου αλλά με μεγάλα διαστήματα αποχής. Δηλαδή μπορεί να σταματήσω για έξι μήνες να γυμνάζομαι και ύστερα, να πλακωθώ στη γυμναστική. Γυμνάζομαι ουσιαστικά με διαλείμματα και πάντα στο σπίτι γιατί τα βαριέμαι τα γυμναστήρια. Θα κάνω μόνη μου ένα πρόγραμμα ή με τον σύζυγό μου, 35 λεπτά την ημέρα. Συνήθως γυμνάζομαι με μια μεγάλη μπάλα για κοιλιακούς, ραχιαίους και γλουτούς. Ή με μικρά βαράκια.

- Τι θα πρότεινες σε κάποιον που θέλει να χάσει γρήγορα κιλά;

Να περπατά 30 λεπτά την ημέρα ειδικά τώρα που έχει καλό καιρό, με μουσική στα αυτιά ή παρέα. Το περπάτημα ανεβάζει την ψυχολογία, τονώνει το σώμα, ιδρώνεις, χάνεις βάρος, βοηθά στα πάντα. 

- Ποια tips ομορφιάς θα έδινες στις αναγνώστριες του followme.gr;

Δύο tips ομορφιάς έχω από τότε που ήμουν αθλήτρια μέχρι σήμερα. Πρώτον, να πίνουν πολύ έως υπερβολικό νερό. Είναι βασικό για την επιδερμίδα και το σώμα. Το δεύτερο θέλει προσπάθεια αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό. Να προσπαθούν να αναπνέουν, να μιλάνε και να στέκονται με την κοιλιά. Αυτό είναι το δικό μου μυστικό, για να δουλεύω τους κοιλιακούς μου χωρίς να κάνω ουσιαστικά τίποτα.

Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει η Ντορέττα Παπαδημητρίου για τα μυστικά διατροφής της.