Και όμως προλαβαίνεις! Χάσε τα περιττά κιλά χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις!

Δεν είναι ποτέ αργά για μια δίαιτα τελικά!
Και όμως προλαβαίνεις! Χάσε τα περιττά κιλά χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις!



Αναμφίβολα εκεί έξω υπάρχουν άπειρες δίαιτες που σου υπόσχονται να χάσεις τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν. Μπορεί να είναι αποτελεσματικές, αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούν και απολύτως φυσικούς τρόπους. Και αυτό συνεπάγεται ότι καμιά φορά θέτεις την υγεία σου σε κίνδυνο. 

Αν ακολουθήσεις αυτά τα 7 φυσικά tips μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά που θέλεις. Βέβαια μπορεί να χρειαστείς περισσότερο χρόνο από άλλες crash δίαιτες αλλά τουλάχιστον θα νιώσεις καλύτερα και θα καταφέρεις να σταθεροποιήσεις πιο εύκολα το βάρος σου. 

Tip 1#
Η βάση για μια επιτυχημένη δίαιτα είναι να μάθεις να “κοντρολάρεις” τις θερμίδες που καις. Αυτό που πρέπει να ξέρεις, αδιαμφισβήτητα, είναι ότι όταν καταναλώνεις πολλές θερμίδες καταφέρνεις να αποκτάς περισσότερο λίπος. Αν καταναλώνεις λιγότερες τότε θα καταφέρεις να τις μετατρέψεις σε πηγή ενέργειας και θα χάσεις κιλά!

Tip 2#
Φτιάξε ένα διατροφικό ημερολόγιο! Σημείωνε κάθε ημέρα για μια εβδομάδα ότι τρως. Τσέκαρε ποιες τροφές καταναλώνεις περισσότερο και υπολόγισε τις θερμίδες που κερδίζεις από αυτές. Έτσι θα διαπιστώσεις από που παίρνεις θερμίδες και δεν το είχες καταλάβει πριν και με αυτό το τρόπο θα καταφέρεις να τις αφαιρέσεις από τη διατροφή σου είτε να τις αντικαταστήσεις με άλλες πιο υγιεινές επιλογές.

Tip 3#
Μερικές δίαιτες υποστηρίζουν πως το να δίνεις κάποια περιθώρια στον εαυτό σου για να κάνει παρασπονδίες δεν είναι κακό! Όμως αυτό αντικειμενικά είναι μια λάθος αντίληψη διότι όταν κάποιος κάνει δίαιτα αυτή η κατάσταση κρατάει για 24/7 και όχι μόνο για λίγες ημέρες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι support από κάποια φίλη που θα μπορέσει να σου δώσει το κίνητρο να μείνεις focus στο στόχο σου!

Tip 4#
Όταν πεινάς τρως! Αυτό είναι προφανές! Έχεις δοκιμάσει ποτέ να πιεις ένα ποτήρι νερό όταν πεινάς; Δοκίμασέ το και θα διαπιστώσεις ευθύς αμέσως πως η πείνα σου θα μειωθεί! Επίσης όταν κάνεις δίαιτα θα πρέπει να πίνεις άφθονο νερό για να είσαι ενυδατωμένη όλη μέρα! 

Τip 5#
Θα γίνω γραφική αλλά ο Νο1 λόγος που κάνει μια δίαιτα αποτελεσματική είναι η θετική διάθεση. Επειδή αυτή είναι μια χρονοβόρα και ίσως και επίπονη διαδικασία μπορεί να περάσεις από πολλά στάδια. Στην αρχή θα χάσεις κάποια κιλά πανεύκολα, μετά μπορεί να κολλήσεις στο ίδιο βάρος για αρκετό καιρό. Η διάθεσή σου θα έχει σκαμπανεβάσματα γιατί αλλάζεις διατροφικές συνήθειες και όσο να ΄ναι σε επηρεάζει. Stay positive! 

Tip 6#
Καλή η σωστή διατροφή αλλά παράλληλα θα πρέπει να κάνεις και γυμναστική. Το ένα συμπληρώνει το άλλο άλλωστε. Δεν μπορεί να σταθεί μόνο του ούτε το ένα ούτε το άλλο. 
Ακόμα και αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για άσκηση θα πρέπει κάπως να φτιάξεις το πρόγραμμά σου ούτως ώστε να κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά άσκηση κάθε ημέρα. Βρες κάτι που σου αρέσει και ξεκίνα αμέσως (αν βαριέσαι το γυμναστήριο).

Tip 7#
Κάνε μερικά tricks που θα ξεγελάσουν το στομάχι σου! Μπορείς να τρως σε μικρότερα πιάτα, για να βάζεις μικρότερες ποσότητες φαγητού. Επίσης μην βιάζεσαι όταν τρως. Απόλαυσε το φαγητό σου μην βιάζεσαι!Προτίμησε χρωματιστά τρόφιμα (πολλά λαχανικά και φρούτα)!

Διάβασε εδώ πως θα σταματάς να τρως όταν χορταίνεις!