Δίαιτα: Μετά το μπάνιο σου ανοίγει (πολύ όμως) η όρεξη; Τι να κάνεις για να μην παχύνεις

Σε πιάνει λιγούρα στην παραλία; Μην τρέχεις στην καντίνα για κλαμπ σάντουιτς και παγωτά. Η διαιτολόγος μας έχει καλύτερη ιδέα!
Δίαιτα: Μετά το μπάνιο σου ανοίγει (πολύ όμως) η όρεξη; Τι να κάνεις για να μην παχύνεις



Μήπως προσέχεις τελευταία την διατροφή σου και σε πιάνει μια λιγούρα στην παραλία; Μην αγχώνεσαι, είναι φυσιολογικό! Όταν πεινάς δεν είναι κακό, και δεν πρέπει να νιώθει τύψεις γι΄αυτό. 
 
Χρειαζόμαστε το φαγητό για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε θρεπτικά συστατικά αλλά και να χάσουμε κιλά. Θυμήσου ότι για να κάψουμε θερμίδες θα πρέπει να έχουμε καταναλώσει φαγητό άρα θερμίδες.
Σε πι
Σκέψου απλά : ‘’για να καίω, πρέπει να φάω’’! Το κολύμπι, μας ανοίγει την όρεξη διότι είναι μία μορφή άσκησης. Σε κάθε τέλος οποιασδήποτε άσκησης, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ‘’πέφτουν’’.
 
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με φαγητό και για την παραλία τα κατάλληλα ελαφριά σνακ είναι τα εξής :
  • 1. Φρούτα. Μπανάνα, νεκταρίνια, cranberries, σταφίδες, ροδάκινα, κεράσια, χυμοί είναι μερικές προτεινόμενες επιλογές.
  • 2. Λαχανικά. Αγγούρι ή καρότο είναι από τις καλύτερες δροσιστικές επιλογές.
  • 3. Σάντουιτς. Ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής ή αραβική πίτα με γαλοπούλα ή πάριζα, τυρί του τοστ, ντομάτα, μαρούλι και μαγιονέζα light.Χορταστικό και νοστιμότατο.
  • 4. Μπάρες δημητριακών ή πολυδημητριακά μπισκότα. Μπορείς να επιλέξεις όποιες γεύσεις σου αρέσουν, προτίμησε με δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • 5. Ρόφημα σε στυλ smoothie, κρύο τσάι ή φυσικούς φρουτοχυμούς.
  • 6. Άφθονο νερό. Με τόση ζέστη το χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
 
Ποτέ δεν πρέπει να καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα φαγητού στην παραλία, διότι μπορεί να κάνεις μία τελευταία βουτιά. Το φαγητό θα πρέπει να καταναλώνεται ανά 2- 3 ώρες. 
 
Καλές βουτιές και καλό καλοκαίρι!
 
Από τη διαιτολόγο - διατροφολόγο μας Βάσω Βαγιώτα  (vaso_vag@hotmail.com)