Η διαιτολόγος του FollowMe σου προτείνει τι γλυκό θα φτιάξεις σήμερα!

Εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά!
Η διαιτολόγος του FollowMe σου προτείνει τι γλυκό θα φτιάξεις σήμερα!



Μήπως σας κουράζουν οι ρυθμοί της καθημερινότητας (δουλειά, γυμναστήριο κλπ) και παραλείπετε σημαντικά για τον οργανισμό σας γεύματα μέσα στην ημέρα; Η συχνότητα των γευμάτων σας είναι σημαντική τόσο για την διαμόρφωση ενός υγιούς σώματος όσο και για την υγεία μας γενικότερα. Πρέπει να τροφοδοτούμε τον οργανισμό με ενέργεια για να μπορέσουμε να  διατηρήσουμε τα επίπεδά της υψηλά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ‘’καύση’’ ενέργειας (θερμίδων) και κατ’ επέκταση την απώλεια περιττού βάρους. Εδώ στο follow me, κάθε εβδομάδα θα έχετε και από μία νέα ιδέα είτε για breakfast, lunch, dinner, ενδιάμεσα σνακ ακόμα και γλυκά! Ναι, ναι οι διαιτολόγοι τρώνε κι από αυτά! Μην ξεχνάτε, καμία τροφή που καταναλώνεται με μέτρο δεν παχαίνει.

Extra tips :

  • Καταναλώνεται καθημερινά άφθονο νερό (μην το ξεχνάτε)
  • Να έχετε συχνά γεύματα ανά 3 - 4 ώρες
  • Η καθημερινή σας διατροφή να είναι στα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής
  • Γυμναστείτε! Εκτός από τις ενδορφίνες που εκκρίνονται, βοηθώντας μας να νιώθουμε χαρά και ευεξία, ‘’καίμε’’ και περισσότερες θερμίδες (ξέρετε πόσα κομματάκια σοκολάτας έχω κάψει κάνοντας βάρη ή pilates?)
  • Να έχετε καλή ψυχολογία. Με μια καλή ψυχολογία ξεκινάμε την μέρα μας δυναμικά, μπαίνουμε σε πρόγραμμα και πετυχαίνουμε στους στόχους μας!

Να και το γλυκάκι μας! Γιατί πρέπει να τρώμε που και που, έτσι δεν μας λείπει τίποτα. (Η συνταγή φίλης και συναδέλφου διαιτολόγου παρακαλώ! Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα σουφλέ σοκολάτας!)

Υλικά : 1/3 βούτυρο φυτικό, 2/3 της κούπας μαύρη ζάχαρη, 4 αβγά, 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα, 200γρ σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση : Λιώνουμε το βούτυρο. Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο σε μπολ μαζί με την μαύρη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι και μετά το μείγμα με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε και το τοποθετούμε σε αλουμινένιο ταψάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 200ο και το τοποθετούμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δούμε ρωγμές στο πάνω μέρος. Προτείνω να καλέσετε κόσμο την ημέρα που θα το φτιάξετε ώστε να μην φάτε όλο το ταψί! 

Καλή όρεξη!

Από τη διαιτολόγο - διατροφολόγο μας Βάσω Βαγιώτα  (vaso_vag@hotmail.com)