Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι η δίαιτά σου χρειάζεται ριζική αλλαγή

Τι γίνεται όταν η δίαιτα που ακολουθείς δεν είναι και τόσο καλή τελικά;Ένα resolution που έχουμε όλες στο μυαλό μας τη νέα χρονιά είναι να χάσουμε αυτά τα περιττά κιλά που μας ταλαιπωρούν. Τι γίνεται όμως όταν η δίαιτα που κάνουμε δεν είναι τελικά τόσο καλή;  Τα παρακάτω σημάδια θα σου δείξουν αν  η διατροφή που ακολουθείς χρειάζεται άμεση αλλαγή.

 

1. Τα μαλλιά σου είναι πολύ αδύναμα

Μία μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως η έλλειψη σιδήρου και πρωτεϊνών έχουν την τάση να εμφανίζονται πρώτα στα μαλλιά. Αν νιώθεις και εσύ τα μαλλιά σου εύθραυστα ή αδύναμα τότε αυτό οφείλεται στην κακή διατροφή και στην έλλειψη λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και του φιλικού οξέος.

2. Δερματικά προβλήματα

Φαγούρα, εξανθήματα, σπυράκια και πρόωρη γήρανση είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που δείχνει ότι η δίαιτα που κάνεις δεν είναι καλή για τον οργανισμό σου. Η έλλειψη βιταμινών και άλλων λιπαρών οξέων που σχετίζονται με την διατροφή, μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα σου.

3.  Η όρεξή σου έχει μειωθεί

Μία έρευνα στην Ινδία δείχνει πως η κατάθλιψη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ελάχιστη κατανάλωση λιπαρών οξέων ω3 (όπως αυτά που υπάρχουν στο ελαιόλαδο) καθώς και με τις δίαιτες που περιέχουν πολύ χαμηλούς υδατάνθρακες. Ομοίως και στην πρωτεΐνη, την βιταμίνη D και πολλά άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Είναι φυσικό επακόλουθο όταν δεν τρέφεσαι σωστά να μην λειτουργεί ούτε ο εγκέφαλός σου σωστά, με αποτέλεσμα να έχεις μεταπτώσεις στη διάθεσή σου.

4. Δυσκοιλιότητα

Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά η υγιεινή διατροφή φαίνεται καθαρά από εδώ. Τα περιττώματα είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες για να δεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο οργανισμός σου χρειάζεται περισσότερες φυτικές ίνες τόσο για την καλή λειτουργία της καρδιάς όσο και για το πεπτικό σύστημα.

5. Αρρωσταίνεις εύκολα

Το ανοσοποιητικό σύστημα απαιτεί μία υγιή σειρά βιταμινών και μετάλλων για να σε προστατεύσει από ασθένειες και παθήσεις. Αν αρρωσταίνεις εύκολα τότε μάλλον η δίαιτά σου στερείται ορισμένες θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου.