Δεν έχεις χρόνο; 5 tips για να μπεις σε πρόγραμμα αδυνατίσματος

Η αλήθεια είναι όμως – όσο κι αν δεν σου αρέσει – ότι όσο λίγο χρόνο κι αν έχεις, μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα αδυνατίσματος.
Δεν έχεις χρόνο; 5 tips για να μπεις σε πρόγραμμα αδυνατίσματος



Η έλλειψη χρόνου είναι ένας βασικός παράγοντας για να βρεθείς με επιπλέον κιλά. Κάτι οι ακυρώσεις στο γυμναστήριο, τα συχνά ντελίβερι στη δουλειά και η επιδρομή στα σνακ του αυτόματου πωλητή, δεν θέλει και πολύ για να παχύνεις και να χάνεις την καλή φυσική σου κατάσταση.

Έχεις αρχίσει μάλιστα να πιστεύεις τόσο πολύ ότι δεν έχεις χρόνο για να προσέξεις τη διατροφή σου που σιγά σιγά εγκαταλείπεις κάθε προσπάθεια. Η αλήθεια είναι όμως – όσο κι αν δεν σου αρέσει – ότι όσο λίγο χρόνο κι αν έχεις, μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα αδυνατίσματος. Αρκεί να κάνεις μερικές αναπροσαρμογές στην καθημερινότητά σου.

Προγραμμάτισε τα γεύματά σου από πριν

Αρκεί να αφιερώσεις μία ώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο για να οργανώσεις υγιεινά και θρεπτικά γεύματα μέσα στην εβδομάδα. Έτσι, θα σταματήσεις να θεωρείς το fast food ως εύκολη λύση και θα ξέρεις τι προετοιμασίες πρέπει να κάνεις μέσα στην εβδομάδα. Όταν ξέρεις τι φαγητό θα φτιάξεις, μπορείς να κάνεις κάποιες προεργασίες – όπως να μαρινάρεις το κρέας, να μουλιάσεις τα όσπρια ή να κόψεις τα λαχανικά.

Μην αγοράζεις επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Το super market μπορεί να αποτελέσει μεγάλη παγίδα, για αυτό κάνε τις αγορές σου στοχευμένα. Ξεκίνα από τα φρούτα και τα λαχανικά, συνέχισε για άπαχο κρέας και ολοκλήρωσε τις αγορές σου με ανάλατους ξηρούς καρπούς. Βεβαιώσου ότι έχεις γεμίσει το καλάθι σου με αυτές τις υγιεινές τροφές και ότι δεν έχεις αφήσει χώρο για γλυκά και άλλα συσκευασμένα σνακ. Μπορεί να σου ακούγεται απλό, αλλά θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής σου. Μόλις η κουζίνα σου γεμίσει με υγιεινές επιλογές, δεν θα έχεις τον φόβο των περιττών θερμίδων.

Φρόντισε να έχεις μαζί σου υγιεινά σνακ

Μην φεύγεις από το σπίτι σου αν δεν ρίξεις στην τσάντα σου ένα φρούτο, ανάλατους ξηρούς καρπούς και μία μπάρα δημητριακών. Τα υγιεινά σνακ θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ενέργειά σου, θα σε κόψουν την πείνα, θα κρατήσουν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και όλα αυτά θα συντελέσουν στο να πάρεις πιο σωστές αποφάσεις για το φαγητό μόλις επιστρέψεις σπίτι. Μπορείς επίσης να έχεις μαζί σου 1 – 2 κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

Μείνε ενυδατωμένη

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και η κατανάλωση νερού είναι ζωτικής σημασίας. Το νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και επίσης μειώνει τον κίνδυνο αύξησης του βάρους. Επίσης, βοηθάει την καλή λειτουργία των οργάνων και μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Μάθε εύκολες ασκήσεις γραφείου

Αν δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο επειδή είσαι καθηλωμένη στο γραφείο, μπορείς να το φέρεις στη δουλειά. Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο, όπως διατάσεις, κοιλιακοί, καθίσματα, χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσεις. Κι αν δεν θέλεις τίποτα από όλα αυτά, σου έχουμε την πιο παλιά και καλή συνταγή: Το ανέβασμα της σκάλας.