Ποια ψέματα λέμε στον εαυτό μας όταν κάνουμε δίαιτα (και δεν χάνουμε γραμμάριο)

Σούζι τρως… Και ψεύδεσαι και τρως!
Ποια ψέματα λέμε στον εαυτό μας όταν κάνουμε δίαιτα (και δεν χάνουμε γραμμάριο)



Γελάω μέχρι δακρύων κάθε φορά που βλέπω την σκηνή με τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ρόλο της μοδίστρας, στην «Παριζιάνα», να κατσαδιάζει την ευτραφή πελάτισσά της λέγοντας το αμίμητο: «Σούζι τρως… Και ψεύδεσαι και τρως». Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα (δεν αναφέρομαι σε σένα που τρως τα πάντα αλλά δεν παχαίνεις) που να μην έχει ταυτιστεί με τη Σούζι, η οποία υποστηρίζει ότι κάνει δίαιτα και δεν χάνει κιλά.

Αν, λοιπόν, βλέπεις τη ζυγαριά να μένει σταθερή ενώ κάνεις την προσπάθειά σου, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά. Μήπως το πρόβλημα είναι ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου; Είναι μερικά αθώα ψεματάκια που λέμε στον εαυτό μας ή η άρνηση να δούμε την κατάσταση όπως πραγματικά είναι, που δυσκολεύουν μερικές φορές την απώλεια βάρους.

Πιστεύεις ότι οι υγιεινές τροφές δεν έχουν θερμίδες

Δεν σημαίνει ότι επειδή μία τροφή είναι θρεπτική και υγιεινή για τον οργανισμό σου, δεν μετρούν οι θερμίδες της. Παν μέτρον άριστον ακόμα και στις «αθώες» τροφές, όπως για παράδειγμα τα φρούτα.

Κάνεις παχυντικές τις υγιεινές τροφές

Μπορεί μία σαλάτα με πράσινα λαχανικά να έχει ελάχιστες θερμίδες αλλά αυτό παύει να ισχύει όταν την εμπλουτίσεις με λιπαρά dressing και παχυντικά συστατικά. Το ίδιο ισχύει για παράδειγμα και με το μπρόκολο, αφού έχει μεγάλη θερμιδική διαφορά αν το καταναλώσεις με ελάχιστο λάδι και λεμόνι σε σχέση με ένα λιπαρό σουφλέ.

Δεν δίνεις σημασία στις ποσότητες

Μπορεί η μέτρηση των τροφών να σε κουράζει, αλλά αν συνηθίζεις να υπολογίζεις τις ποσότητες με το μάτι, το πιο πιθανό είναι να κάνεις λάθος. Επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο τα πιάτα που χρησιμοποιείς, αφού όσο μεγαλύτερα είναι τόσο περισσότερη η ποσότητα.

Δεν αξιολογείς σωστά τα σνακ

Μπορεί ένα σνακ να φαίνεται μία μπουκιά αλλά να ισοδυναμεί θερμιδικά με ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Είναι σημαντικό να διαβάζεις πόσες θερμίδες έχει το κάθε σνακ και φυσικά να προτιμάς αυτά με τις λιγότερες θερμίδες.

Καταναλώνεις αλάτι χωρίς να το ξέρεις

Αν συνηθίζεις να καταναλώνεις τυποποιημένα και επεξεργασμένα προϊόντα, θα πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις τα συστατικά. Αν περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, πιθανότατα να κάνεις κατακράτηση υγρών – κάτι που έχει ως αποτέλεσμα πρήξιμο και φούσκωμα.

Δεν παίρνεις τη δίαιτα στα σοβαρά

Όταν κάνεις δίαιτα δεν θέλεις να στερείσαι σε υπερβολικό βαθμό, αλλά ούτε να φτάσεις στο άλλο άκρο. Με το να υποτιμάς την προσπάθειά σου ή να κάνεις συνεχώς παρασπονδίες, δείχνεις ότι δεν παίρνεις τη δίαιτα στα σοβαρά, και άρα δεν είσαι πιστή στον στόχο σου.

To ήξερες ότι οι γυναίκες που έχουν πιο πολλούς άντρες φίλους κάνουν περισσότερο σεξ;