Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Αδυνάτισε...τεμπελιάζοντας!

8 εναλλακτικοί τρόποι για να μην λιώσεις στο γυμναστήριο!
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Αδυνάτισε...τεμπελιάζοντας!



Συνέχεια παραπονιέσαι πως το να χάσεις βάρος δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Κατανοητό! Οι πειρασμοί που σε περιτριγυρίζουν χιλιάδες και το να πας στο γυμναστήριο σου φαίνεται τουλάχιστον βαρετό. Όμως εναλλακτικές υπάρχουν ακόμα και όταν τα θέλεις όλα, και το στομάχι σου χωρίς στερήσεις και τη σιλουέτα σου όπως πρέπει. 
Ακολουθούν tips που συνδυάζουν διατροφή, ψυχολογία αλλά...και γυμναστική! 
 
Το παν είναι η ενυδάτωση
Έχει τύχει πολλές φορές να νιώθεις ότι πεινάς ενώ στην ουσία είσαι διψασμένη. Προσπάθησε να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και πρόσθεσε λίγο λεμόνι για γεύση και μια έξτρα δόση βιταμινών!
 
Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση
Αν πεινάς, σκέψου ανατρεπτικά και  προτίμησε snacks πλούσια σε φυτικές ίνες που θα σε χορτάσουν χωρίς πολλές θερμίδες, όπως ποπκόρν, φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάμεικτους με αποξηραμένα φρούτα.
 Απόλαυσε το φαγητό που σου αρέσει με μέτρο. Καμία τροφή δε σε παχαίνει, η ποσότητα στις μερίδες είναι αυτό που έχει σημασία.
 
Εγγυημένο και αποτελεσματικό 
Φάε μέχρι να νιώσεις ικανοποιημένη, όχι χορτάτη, άλλωστε το επιβάλλει και το savoir vivre! Ένα μυστικό tip για να το πετύχεις αυτό είναι να γεμίσεις το μισό πιάτο σου με λαχανικά. Είναι γεμάτα φυτικές ίνες και νερό, οπότε σε χορταίνουν, χωρίς να σε παχαίνουν. Επίσης όταν παραγγέλνεις, προτίμησε τις μικρές μερίδες. Είτε πρόκειται για καφέ, είτε για σαλάτα, είτε για μακαρονάδα, αν θέλεις να φοράς μικρό νούμερο στα ρούχα, θα πρέπει να παραγγέλνεις και μικρές ποσότητες.
 
Μάθε να ελέγχεις τον εαυτό σου
Αν δεν μπορείς να περιορίσεις τις τροφές που σε ωθούν σε ακατάσχετο τσιμπολόγημα όπως είναι τα πατατάκια, οι καραμέλες κ.τ.λ, τότε φρόντισε τουλάχιστον να τις παίρνεις σε συσκευασίες της μιας μερίδας.
 
Περιόρισε την ένταση στο πρόγραμμα γυμναστικής σου
Κάνε κυκλική άσκηση. Τα διαφορετικά είδη και οι γρήγορες εναλλαγές δεν θα σου αφήσουν χρόνο να βαρεθείς. Έτσι θα αποκτήσεις και πιο γρήγορα γράμμωση. 
 
Βρες το κατάλληλο είδος για εσένα
Ακούς τη λέξη γυμναστική, και σου έρχεται στο μυαλό τρέξιμο στο διάδρομο και αμέτρητα σετ επαναλήψεων στα όργανα γυμναστικής. Όμως υπάρχουν ένα σωρό είδη  σε διάφορες παραλλαγές, που θα βοηθήσουν το σώμα σου να αλλάξει προς το καλύτερο και το σημαντικότερο δεν θα βαρεθείς! Κάνοντας τη γυμναστική που σου αρέσει, θα είσαι περισσότερο αφοσιωμένη και προσηλωμένη, και τα αποτελέσματα θα είναι πιο έντονα. Αντιθέτως, το να επιδίδεσαι σε ασκήσεις που δε σου αρέσουν, κάνει τη γυμναστική βάρβαρη και ατέλειωτη!
Μπορείς να παρακολουθήσεις διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο, ή να αγοράσεις ειδικά βιβλία και dvds, μέχρι να κατασταλάξεις στο είδος που σου αρέσει. Ακόμη, πολλές σχολές χορού, κάνουν ειδικές προσφορές γνωριμίας, για να μπορέσεις να εξοικειωθείς με διάφορα είδη χορού.
 
Χαλάρωσε
Το να έχεις κάποιες ημέρες που είναι free από γυμναστική και από υποχρεώσεις θα σε χαλαρώσει και θα σε αποφορτίσει πλήρως. Θα δώσεις παράλληλα και στο σώμα σου την ευκαιρία να αναρρώσει από τις ασκήσεις γυμναστικής.
 
Μείωσε το χρόνο που κάνεις γυμναστική
Σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, οι συμμετέχοντες που γυμναζόντουσαν 30 λεπτά την ημέρα για τρεις μήνες έχασαν 8 πόντους, ενώ αυτοί που το πρόγραμμά τους διαρκούσε 60 λεπτά κάθε μέρα έχασαν 6 πόντους. Αυτό συνέβη γιατί το να μειώνεις την άσκηση στο μισό είναι λιγότερο κουραστικό, έχεις πιο πολύ όρεξη και δεν μπαίνεις στη διαδικασία να το αναβάλλεις.