Νόστιμη δίαιτα; Και όμως γίνεται!

Πολύ καλό για να είναι αληθινό!
Νόστιμη δίαιτα; Και όμως γίνεται!



Ψάχνεις τη δίαιτα που θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος και θέλεις παράλληλα να είναι και ευχάριστη; Κανένα πρόβλημα. Μπορεί να σου φαίνεται αλλόκοτο και απίστευτο όμως είναι απλό.

Δεν θα κάνεις μια εξαντλητική δίαιτα σαν και αυτές που κάνουν οι celebrities από το Χόλιγουντ που θέλουν σε ένα μήνα να χάσουν 15 κιλά, που είναι ολίγον τι αφύσικο! Εσύ θα κάνεις κάτι φυσιολογικό και στα μέτρα σου. Θα προσθέσεις στη διατροφή σου τροφές που είναι νόστιμες και θα σε βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σου.

Η απώλεια βάρους γίνεται με απλές μαθηματικές πράξεις. Θα πρέπει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από όσες καις. Γι' αυτό λοιπόν βάλε στην διατροφή σου τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό, γιατί θα σου δημιουργήσουν το αίσθημα της πληρότητας. 

1. Φασόλια
Τα φασόλια, οκ δεν είναι και ότι καλύτερο γευστικά αλλά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και καθυστερούν τη χώνεψη. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις ένα αίσθημα πληρότητας, πράγμα που μπορεί να σε σταματήσει από το να τρως περισσότερο.
 

2.  Μαύρη σοκολάτα
Θέλεις να απολαύσεις τη σοκολάτα μεταξύ των γευμάτων; Κατανάλωσε  ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα. Σε μια μελέτη, όταν σε λάτρεις της σοκολάτας τους δόθηκε μαύρη, κατανάλωναν 15% λιγότερο φαγητό λίγες ώρες αργότερα από ότι εκείνοι που είχαν φάει σοκολάτα γάλακτος.
 

3. Σούπες
Τι καλύτερο από το ξεκινάς, πριν το κυρίως πιάτο, με μία σούπα. Και αυτό θα σε βοηθήσει να τρως  λιγότερο. Φτιάξε μια σούπα που να έχει 100 έως 150 θερμίδες η μερίδα, παραλείποντας φυσικά τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Υπάρχουν τόσων ειδών γευστικές σούπες...κοτόπουλου, μπρόκολου, ντομάτας και ότι μπορείς να φανταστείς. Βάλε φαντασία!
 

4. Λαχανικά
Πρόσθεσε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου και δεν θα χάσεις! Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνεις να αφαιρείς θερμίδες, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μπορεί να φας π.χ ένα χάμπουργκερ αλλά να προσθέσεις μέσα κουνουπίδι ή κολοκύθι ή αγγούρι και θα διαπιστώσεις πως θα σου αρέσει εξίσου με πριν και θα έχεις καταναλώσει 200 - 350 λιγότερες θερμίδες.
 

6. Ξηρούς καρπούς
Αν επιθυμείς κάτι σε σνακ πάρε με μια μικρή χούφτα αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια ή πεκάν. Οι ξηροί καρποί με κέλυφος, θα σε κάνει να τρως λιγότερο στο επόμενο γεύμα.
 

7. Γκρέιπφρουτ
Ναι, το γκρέιπφρουτ μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά.  Για ποιο λόγο όμως; Μπορεί ο χυμός γκρέιπφρουτ να μην έχει καμία αποδεδειγμένη ιδιότητα για τη καύση λίπους, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς πλήρης. Να είσαι όμως  προσεκτική: Δεν μπορείς να τρως γκρέιπφρουτ, αν παίρνεις ορισμένα φάρμακα, γι’ αυτό για καλό και για κακό πάρε μία συμβουλή από τον γιατρό σου.
 

8. Άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως
Το πιο σημαντικό πράγμα, όταν πρόκειται για τη μόνιμη απώλεια βάρους, είναι η γενική εικόνα του τι τρως και όχι συγκεκριμένα τρόφιμα.