Detox diet από την κραιπάλη της Τσικνοπέμπτης και του Σαββατοκύριακου

Αν έφαγες λίγο παραπάνω δεν χρειάζεσαι... τύψεις αλλά ένα σωστό διαιτολόγιο αποτοξίνωσης! Και μην ανησυχείς το τζιν σου θα κουμπώνει και πάλι κανονικά. Άκου τη διαιτολόγο μας!
Detox diet από την κραιπάλη της Τσικνοπέμπτης και του Σαββατοκύριακου



Μήπως το έριξες λίγο έξω με το φαγητό την Τσικνοπέμπτη και το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να υποφέρεις από φουσκώματα αλλά και από τύψεις; Στo followme.gr, όπως κάθε Δευτέρα, θα βρεις τη απόλυτη detox δίαιτα που θα σε αποτοξινώσει πλήρως από την κραιπάλη της Πέμπτης!
 
Συμβουλή : Δεν πρέπει να διστάζεις να ξεκινήσεις δίαιτα. Υπάρχει μία λάθος αντίληψη γύρω απ’ αυτό το θέμα. Δίαιτα = φαγητό! Δεν στερούμαστε, αλλά περιορίζουμε και τρώμε με μέτρο! Μόνο σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων μπορούμε να απαγορεύσουμε κάποια κακή συνήθεια όπως για παράδειγμα το τσιγάρο σε άτομα με υπέρταση. 
 
Χρήσιμες συμβουλές για το διαιτολόγιο:
 
• Μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα. Επίσης μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.
 
• Πιες πολύ νερό, από 1,5 λίτρο την ημέρα και πάνω.
 
• Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.
 
• Όπου βλέπεις ‘’ φλ’’ εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.
 
• Μπορείς να αλλάξεις το δεκατιανό με το απογευματινό μεταξύ τους, στην ίδια μέρα όμως.
 
• Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.
 
• Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα! Ενώ όπου βλέπεις τη λέξη "ρόφημα" να ξέρεις ότι μπορείς να επιλέξεις καφέ ή τσάι ή άλλο αφέψημα αλλά σίγουρα όχι χυμό ή γάλα. 
 
Κάνε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσεις το διαιτολόγιό σου και καλή επιτυχία!
 
Από τη διαιτολόγο - διατροφολόγο μας Βάσω Βαγιώτα  (vaso_vag@hotmail.com)