Θερμίδες: Και όμως κρύβονται και στις πιο υγιεινές τροφές

Μάθε ποιες είναι αυτές για να μην πάρεις κιλά χωρίς να το καταλάβεις!
Θερμίδες: Και όμως κρύβονται και στις πιο υγιεινές τροφές



Προσπαθείς να αδυνατίσεις και έχεις κόψει όλες τις αγαπημένες σου τροφές, που (φαινομενικά) σου χάριζαν πολλές θερμίδες. 

Και εκεί που νομίζεις ότι είσαι σε καλό δρόμο και ότι έχεις αντικαταστήσει τις αγαπημένες σου διατροφικές συνήθειες με υγιεινές, μαθαίνεις ότι τελικά και αυτές κρύβουν περισσότερες θερμίδες απ' ότι πίστευες.

Μην πέφτεις στην παγίδα και επαναπαύεσαι στο γεγονός ότι είναι υγιεινές, γιατί αν τις καταναλώσεις σε μεγάλες ποσότητες θα πάρεις κιλά!
Δες ποιες είναι αυτές ώστε να τις καταναλώνεις με μέτρο!

Ρυζογκοφρέτες
Όσο ελαφριές και αν είναι μην παραπλανηθείς διότι έχουν αρκετές θερμίδες. Μπορεί να μην έχουν κάποια θρεπτικά συστατικά που να είναι απαραίτητα για την υγεία σου ωστόσο όμως αποτελούν το τέλειο σνακ!

Ταχίνι
Τόσο γευστικό και με τόσα θρεπτικά και οφέλη για την υγεία!Παρόλα αυτά καλό είναι να έχεις ένα μέτρο και να μην το καταναλώνεις χωρίς όρια γιατί έχει αρκετές θερμίδες.

Σταφίδες
Η θετική τους δράση στην υγεία μας, έγκειται στο γεγονός ότι περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, κάλιο, σελήνιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες Β και σίδηρο. Έχουν όμως πολλές θερμίδες και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τις καταναλώνεις με μέτρο ακόμα και ως σνακ!

Τρόφιμα χωρίς γλουτένη
Να διαβάζεις καλά τις ετικέτες και μην παρασυρθείς και σκεφτείς ότι αν επιλέξεις τροφές χωρίς γλουτένη θα χάσεις βάρος. Διότι αυτές οι τροφές εξακολουθούν να έχουν θερμίδες, ίσως και  ακόμη περισσότερο από ό,τι οι κανονικές παρόμοιου μεγέθους.

Μήπως δεν χάνεις βάρος; Δες τα 5 fail που κάνεις στην διατροφή σου!