Ντορέτα Παπαδημητρίου: Αυτά είναι τα μυστικά της διατροφής μου

Αποκαλύπτει στο followme.gr την δίαιτα που ακολουθεί και τις ασκήσεις για γραμμωμένο κορμί...
Ντορέτα Παπαδημητρίου: Αυτά είναι τα μυστικά της διατροφής μου



Η Ντορέτα Παπαδημητρίου διαθέτει ένα πολύ γραμμωμένο κορμί και είναι λογικό, αφού για πολλά χρόνια ήταν αθλήτρια στίβου. Η παρουσιάστρια μιλά στο followme.gr για την καθημερινή διατροφή της, το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί αλλά και πώς καταφέρνει να διατηρείται σε φόρμα. Για εκείνη το μυστικό βρίσκεται στην ποσότητα των γευμάτων και την ψυχολογία μας (!)

- Τι περιλαμβάνει η καθημερινή διατροφή σου;
Λίγο απ΄ όλα. Το πρωί θα φάω ένα τοστ ή δημητριακά. Για δεκατιανό θα προτιμήσω ένα φρούτο ή γιαούρτι και θα προσέξω το κυρίως γεύμα μου να είναι το μεσημέρι και όχι το βράδυ. Τρώω σε τακτά διαστήματα μέσα στην ημέρα αλλά όχι μεγάλες ποσότητες φαγητού. Θα φροντίσω επίσης, να αποφύγω τα τηγανητά και τα γλυκά.

- Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;
Στα τυριά και τα αλλαντικά, αυτές είναι οι αδυναμίες μου. Αλλά ακόμη και αν θελήσω να φάω κάτι παχυντικό (βλέπε γλυκά), θα δοκιμάσω μια μπουκιά και θα είμαι εντάξει μετά. Θέλω να σου πω δηλαδή, ότι δεν θα το στερηθώ αρκεί να είναι σε μικρή ποσότητα.

- Έχεις εμμονή με τη ζυγαριά σου;
Καμία εμμονή. Έχω να ανέβω στη ζυγαριά πολλά χρόνια. Καταλαβαίνω πλέον, από τα ρούχα αν έχω πάρει κιλά. Άσε που με τη μέθοδο «λίγο απ΄ όλα« που χρησιμοποιώ, είναι δύσκολο να ξεφύγεις ακριβώς γιατί υπάρχει ένα καθημερινό μέτρο που σου γίνεται τρόπος ζωής.

- Έκανες ποτέ κάποια εξαντλητική δίαιτα;
Ως αθλήτρια ξεκίνησα να κάνω δίαιτες από πολύ μικρή ηλικία. Μας καταπίεζαν πάρα πολύ σε ό,τι αφορούσε τη διατροφή οπότε τρώγαμε γενικά, πολύ μικρές ποσότητες. Ευτυχώς που στην πορεία δεν το είδα διαφορετικά και δεν πήγα στο άλλο άκρο, να αρχίσω δηλαδή ξαφνικά να τρώω πάρα πολύ. Κατάφερα να βρω την ισορροπία.

- Τι ασκήσεις γυμναστικής κάνεις;
Εδώ και τρία χρόνια κάνω χορό και το κάνω με μεγάλη όρεξη. Από pole dancing μέχρι σύγχρονους και λάτιν χορούς. Με τον χορό γυμνάζεις όλο το κορμί σου. Τώρα μάλιστα, που ανοίγει ο καιρός θα αρχίσω κολύμβηση και τρέξιμο στο βουνό. Γενικά μου αρέσει η γυμναστική εξωτερικού χώρου, στο σπίτι δεν θα γυμναστώ ποτέ. Με όλο αυτό το καθημερινό τρέξιμο με δουλειές και παιδιά, πρέπει να μπει η γυμναστική σε ένα πρόγραμμα και να βάλεις το σώμα και το μυαλό σου στην ανάλογη διαδικασία, για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

- Ποια tips ομορφιάς θα έδινες στις αναγνώστριες του followme.gr;
Εκτός από τα συνηθισμένα, δηλαδή καλός ύπνος και πολύ νερό, θα τους έλεγα πως είμαστε πραγματικά όμορφες όταν είμαστε καλά μέσα σας. Αν έχουμε αγκαλιάσει και αγαπήσει το σώμα και την εμφάνισή μας, τότε όλα βγαίνουν πιο όμορφα προς τα έξω. Η καλή ψυχολογία είναι το άλφα και το ωμέγα.

Διαβάστε ΕΔΩ πώς μπορείτε να πετύχετε το φρύδια της Ντορέτας Παπαδημητρίου.