Τι πρέπει να τρως πριν και μετά τη γυμναστική;

Οι ιδανικές τροφές για extra ενέργεια!
 Τι πρέπει να τρως πριν και μετά τη γυμναστική;



Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η γυμναστική έχει μπει για τα καλά στη ζωή σου. Για να έχεις όμως καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να συνδυάσεις γυμναστική με διατροφή. Και ιδού το ερώτημα: Τι πρέπει να τρως πριν και μετά τη γυμναστική; 

Η Ειρήνη Πασχαλέρη από το Join Us μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές!

- Γιαούρτι με φρούτα και χαμηλά λιπαρά είναι μια καλή λύση για πριν τη γυμναστική αφού είναι ένα ελαφρύ γεύμα και παράλληλα θα σου δώσει  την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεσαι. 

- Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και φρυγανιές σικάλεως ολικής αλέσεως είναι επίσης ένα καλό σνακ για πριν την άσκηση αφού είναι ελαφρύ και δεν θα σε βαρύνει.

- Ζυμαρικά ολικής αλέσεως για πριν την άσκηση για να σου δώσουν ενέργεια. Μετά την άσκηση καλό είναι α διαλέξεις πρωτεΐνη.

- Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης γιατί έτσι αποδίδεις καλύτερα.

- Μετά την άσκηση ο καλύτερος τρόπος για να αναπληρώσεις τα αμινοξέα που έχασε ο οργανισμός σου είναι να καταναλώσεις κρέας, θαλασσινά και κοτόπουλο. Συνδύασέ τα με καστανό ρύζι ή κινόα.

- Αν πάλι θέλεις να αποφύγεις το κρέας τότε προτίμησε τα μανιτάρια γιατί περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αρκετά απαραίτητα αμινοξέα.

- Το αυγό αν και παρεξηγημένη τροφή είναι πολύ θρεπτική ειδικά μετά την άσκηση. Περιέχει σίδηρο και Ω3. Μέχρι και ένα αυγό την ημέρα επιτρέπεται χωρίς να ανεβάζει την χοληστερόλη σου!

- Βάλε τα φρούτα στη διατροφή σου. Μπορείς να τα προσθέσεις ακόμα και στις σαλάτες!
 

Δες και το παρακάτω βίντεο.

 

Όμορφη το καλοκαίρι και χωρίς κυτταρίτιδα!