Πόνοι στη μέση: Τι γυμναστική θα κάνεις για να σου περάσουν

Γιατί μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα, με διαφορετικό ασκησιολόγιο.
Πόνοι στη μέση: Τι γυμναστική θα κάνεις για να σου περάσουν



Οι πόνοι στη μέση είναι ανυπόφοροι και το ξέρουμε. Αν η δουλειά σου είναι καθιστική ή αντίθετα αν έχει πολλή ορθοστασία, το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι το ίδιο. Μια -μια οι ασκήσεις διαγράφονται από το πρόγραμμά σου, γιατί "τσιμπάνε" τη μέση σου περισσότερο από όσο αντέχει. 

Μη σκας, απλώς αντικατέστησέ τις!

#Αντί για τρέξιμο, κολύμπι
Το τρέξιμο ή πολλές φορές ακόμα και το jogging επιβαρύνουν τη μέση. Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να έχεις την αερόβια άσκηση στη ζωή σου αλλά αποφεύγοντας περιττούς πόνους ή τραυματισμούς, είναι το κολύμπι. Η δε αντίσταση του σώματος στο νερό βελτιώνει και την όψη του δέρματος.

#Αντί για ποδήλατο δρόμου, καθιστό ποδήλατο
Ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι καλύτερο. Καταρχάς θα ρυθμίσεις σίγουρα πιο σωστά τα πεντάλια (ώστε το γόνατό σου να τεντωνει στην κίνηση) και θα αποφύγεις και τις λακούβες, οι οποίες προκαλούν "τραντάζουν" τη μέση.

#Αντί για aerobic, yoga
Δεν καις το ίδιο, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις hot yoga. Σε κάθε περίπτωση πάντως, hot ή όχι, η yoga βοηθάει πολύ σώματα με "επιβαρυμένο" ιστορικό (πχ μέση, αυχένα, κλπ).

#Αντί για crunch, σανίδα
Ακόμα και οι ασκήσεις κοιλιακών μπορεί να επιβαρύνουν τη μέση σου. Αντί για τα κλασικά ροκανίσματα λοιπόν, προτίμησε τη σανίδα.

#Αντί για squat, καθίσματα στον τοίχο
Ισχύει ότι τα οπίσθια που κάνεις με το squat, δεν τα κάνεις με καμία άλλη άσκηση, αλλά για να μπορείς να χαρείς τα ωραία σου οπίσθια, πρέπει και να μην πονάς. Έτσι, άσε τα squat για αυτούς που έχουν ακόμα γερή μέση, κι εσύ ακούμπα την πλάτη σου στον τοίχο και "κάτσε" στον αέρα, με τα πόδια σου να σχηματίζουν ορθή γωνία.

Δες εδώ 7+1 συνηθισμένα λάθη στη γυμναστική σου και πρέπει να τα σταματήσεις τώρα