Αν ακολουθήσεις αυτό το workout plan θα νιώσεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

7 στάδια. Ξεκίνα αμέσως.
Αν ακολουθήσεις αυτό το workout plan θα νιώσεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!



Σε ένα μήνα και κάτι θα μπει επίσημα το καλοκαίρι. Σε λιγότερο από μήνα ίσως ξεκινήσεις και τα μπάνια. Μπορεί να το έχεις κάνει ήδη. Ο καιρός είναι ιδανικός, άλλωστε. Θα βάλεις μαγιό και θα βγεις στην παραλία. Είσαι έτοιμη; Αν, όχι μήπως να κάνεις κάτι γι΄αυτό;
Τι καλύτερο από το παρακάτω πλάνο. Διάβασέ το προσεκτικά και ξεκίνα από αύριο κιόλας. Δεν παίρνει άλλη αναβολή. Go!

Stage 1: Φτιάξε πλάνο
Δεν αρκεί να λες ότι θέλεις να κάνεις κάτι. Πρέπει και να το κάνεις. Πόσες φορές έχεις πει ότι θέλεις να ξεκινήσεις jogging και έχεις μείνει μόνο στα λόγια; Άπειρες. Και οι δικαιολογίες που βρίσκεις κάθε φορά; Και πάλι άπειρες. 

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις το πλάνο της εβδομάδας σου. Όση δουλειά και αν έχεις, όσες υποχρεώσεις και αν έχεις θα πρέπει να βάλεις στόχο αρχικά να κάνεις προπόνηση 2-3 φορές το λιγότερο την εβδομάδα. Κανόνισέ το τις ημέρες που είσαι πιο χαλαρή ή ακόμα και αν καμία ημέρα δεν έχεις χρόνο προσπάθησε να ξεκλέψεις χρόνο ανάμεσα στις υποχρεώσεις σου ή ξύπνα νωρίτερα το πρωί. Αν έχεις κίνητρο όλα γίνονται. Και το κίνητρο σου είναι ότι θέλεις να γίνεις fit!

Stage 2: Zέσταμα
Και αφού έχεις βρει τις ημέρες που θα κάνεις γυμναστική προχωράς στο επόμενο επίπεδο, που είναι το πως θα κάνεις σωστά προπόνηση. 

Η λέξη κλειδί είναι το ζέσταμα. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις καμία άσκηση χωρίς πρώτα να έχεις κάνει warm up! Διότι το πιο σίγουρο είναι ότι θα τραυματίσεις τους μυς σου. Και κάτι τέτοιο είναι μια κακή αρχή!

Stage 3: Ξεκινάμε jogging!
Και αφού κάνεις ζέσταμα είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις τρέξιμο. Επίλεξε μια τοποθεσία που να σου αρέσει. Να έχει θέα ή να είναι μέσα στο δάσος ή οπουδήποτε αλλού σε εκφράζει. Ξεκίνα με χαλαρό περπάτημα μετά με λίγο πιο γρήγορο και σταδιακά ανέβασε τον πήχη μέχρι να αυξήσεις ρυθμό. Και όταν θέλεις να σταματήσεις πάλι θα πρέπει να μειώσεις το ρυθμό σου σταδιακά.

Stage 4: Δεν τα παρατάς. 
Όταν ξεκινάς να κάνεις jogging όλα είναι cool. Μετά από λίγο, επειδή ο οργανισμός σου δεν έχει συνηθίσει στην ένταση και στην γυμναστική, θα θέλεις να τα παρατήσεις. Δεν θα έχεις καλές ανάσες και θα κουραστείς πολύ εύκολα. Σε αυτό το σημείο όμως δεν θα πρέπει να τα παρατήσεις. Θα πρέπει να κάνεις επίκληση στην λογική και να θυμηθείς αμέσως ποιος είναι ο στόχος σου. Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις. Αυτό αυτόματα θα σου δώσει δύναμη.

Stage 5: Cool Down
Θα βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν σου φαίνεται "βουνό" και ότι δεν προλαβαίνεις ή ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλο αυτό τότε αυτό που συνιστάται είναι να κουλάρεις και να κάνεις λιγότερες ημέρες γυμναστική. Είναι προτιμότερο από το να τα παρατήσεις!

Stage 6: Keep going!
Μην σταματήσεις. Συνέχισε. Θα τα καταφέρεις. Αυτές τις 3 προτάσεις θα πρέπει να βάλεις κάποιον φίλο-η να στις λέει non stop. Θα πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή. Θέλεις να γίνεις fit και θα γίνεις.

Stage 7: Απόλαυσε τον κόπο σου!
Μετά από καιρό όταν θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα στο κορμί σου θα πωρωθείς. Θα θέλεις να ανεβάσεις τον πήχη και θα σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις. Αυτό το συναίσθημα της επιβράβευσης των κόπων σου είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. Σε αντλεί με αυτοπεποίθηση.

Bonus: Δες εδώ πως μπορείς να χάσεις κιλά ενώ κάνεις νηστεία.