Είσαι έτοιμη για ένα δυναμικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Ξηρό;

Ένα δυναμικό πρόγραμμα προπόνησης με step.
Είσαι έτοιμη για ένα δυναμικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Ξηρό;



Η πλατφόρμα είναι το ιδανικό Fitness Tool για μία προπόνηση μυικής ενδυνάμωσης. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα επιτυγχάνεις μια ολοκληρωμένη προπόνηση για όλες τις μυικές ομάδες. Το πρόγραμμα που παρακολούθησες είχε την εξής δομή:

-Ξεκινώντας με τα πόδια, μπορείς όπως θα δεις και στο βίντεο να ξεκινήσεις καθίσματα πάνω στο Step με τα πόδια κλειστά, ενεργοποιώντας τους τετρακέφαλους και πιο συγκεκριμένα τον ορθό μηριαίο και τον έξω πλατύ.
-Για δεύτερη άσκηση επιλέξαμε ένα πολύ αποτελεσματικό συνδυασμό κινήσεων.Με το ένα πόδι κάτω και το άλλο πάνω στο Step κάνεις κάθισμα και στην επαναφορά άρση γόνατος, αυξάνοντας δραστικά την ένταση.
-Τρίτη άσκηση επιλογής ήταν οι προβολές εναλλάξ κάτω από το Step.Μεγάλο εύρος κίνησης, κάμψη και στα δύο γόνατα, ουδέτερη θέση του κορμού και τα πόδια μας θα γυμναστούν ιδανικά.
Μην ξεχνας: Και στις τρεις ασκήσεις κάνεις 3 σετ από 12-15 επαναλήψεις έκαστο.
Προσοχή:Τα πόδια είναι μέσα στο Step καθ´ολη την διάρκεια των ασκήσεων.Δεν πρέπει να είναι η φτέρνα έξω γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού.
 

Για το άνω μέρος επιλέξαμε ένα συνδυασμό ασκήσεων που αποτελείται από μία άσκηση για τον πυρήνα του σώματος και μία για τον θώρακα.

Από θέση "Σανίδα" και με στήριξη στις παλάμες και στις μύτες των παπουτσιών κάνεις διαγώνιες κάμψεις ισχίων εναλλάξ ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς, σταθεροποιώντας ταυτόχρονα τον κορμό.
Μην ξεχνάς: Η πύελος παραμένει σε όσο το δυνατό πιο ουδέτερη θέση.
Προσοχή: Αν είσαι αρχάριος, στήριξη στα γόνατα και όχι στις μύτες των παπουτσιών.

 

Δεύτερη άσκηση τα γνωστά σε όλους μας Push Ups.
Με τις παλάμες σου λίγο πιο ανοιχτά από την ευθεία των ώμων, στήριξη στα γόνατα αν είσαι αρχάριος και στις μύτες των παπουτσιών αν είσαι πιο προχωρημένος και τους κοιλιακούς σφιγμένους για να σταθεροποιούν το κέντρο του σώματος κάνεις 10-12 επαναλήψεις ενεργοποιώντας τέλεια το στήθος σου.
 

Μην ξεχνάς: Η άσκηση εκτελείται αργά για την αποφυγή τραυματισμού.
Προσοχή: Το άνοιγμα των χεριών παίζει μείζονα ρόλο.Αν λαβή είναι πιο κλειστή ενεργοποιούνται περισσότερο οι τρικέφαλοι.

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΟΣ / CEO FO STUDIO ONE FITNESS INSTITUTE @ THE CONCEPT GROUP FITNESS BRANDS

LA FITNESS GYM, ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ  www.lafitness.gr 
TC TERMINAL - THE CONCEPT GROUP FITNESS TERMINAL, Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 403 www.facebook.com/tcterminal.gr/info