Κοιλιακοί: Ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις!

Για να έχεις αποτέλεσμα.



Και ποια δεν θέλει να έχει γραμμωμένους κοιλιακούς! Κανείς δεν είπε ότι το six pack είναι εύκολη υπόθεση. Πολύ θα ήθελες με ένα άμπρα κατάμπρα  να σχηματιστούν αλλά θα σε προσγειώσω και θα σου θυμίσω πως “ αγαθά κόποις κτώνται". 
Ας πάρουμε το ενδεχόμενο ότι έχεις βάλει στόχο μέχρι το καλοκαίρι να έχεις γραμμώσει σε αυτό το σημείο και έχεις αρχίσει τις ασκήσεις. Διαπιστώνεις όμως πως ό,τι άσκηση και εάν κάνεις, δεν έχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Έχεις όμως, ποτέ σκεφτεί μήπως κάνεις λάθη και γι αυτό δεν μπορείς να χτίσεις τους κοιλιακούς που έχεις ονειρευτεί; Δες παρακάτω μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη, που σαμποτάρουν τις προσπάθειες σου.

*  Η αναπνοή δεν γίνεται σωστά. Το να αναπνέεις σωστά παίζει σημαντικό ρόλο, όταν κάνεις ασκήσεις για τους κοιλιακούς. Εάν δεν μάθεις από την αρχή να έχεις μια σωστή αναπνοή, τότε το πιθανότερο είναι να ιδρώνεις αδίκως. Ο σωστός τρόπος είναι όταν εκπνέεις να τραβάς το στομάχι σου προς τα μέσα και με την εισπνοή να κάνεις το αντίθετο.

*  Προπονείς υπερβολικά τους κοιλιακούς σου. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση. Αν λοιπόν, κάνεις προπόνηση σε υπερβολικό βαθμό, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κουράζεσαι παραπάνω και να πάθεις κάποιον τραυματισμό. Γι' αυτό αντλήσου με υπομονή και να θυμάσαι πως με το σωστό πρόγραμμα θα αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς.

* Τρέχεις με υπερβολική ταχύτητα, όταν κάνεις προπόνηση. Μην έχεις την αντίληψη ότι αν κάνεις τις επαναλήψεις με γρήγορο ρυθμό, θα πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μια αργή και ελεγχόμενη κοιλιακή άσκηση είναι το καλύτερο, δεδομένου ότι ελέγχεις την κίνηση και το σώμα σου. Οπότε καλύτερα να επικεντρωθείς στη ποιότητα και όχι στη ποσότητα.

*  Δεν κάνεις εναλλαγές. Μια προπόνηση για τους κοιλιακούς, πρέπει να εναλλάσσεται , αν θέλεις σωστά αποτελέσματα. Χρειάζεται να είσαι ξαπλωμένη, μετά να σταθείς όρθια, να είσαι γονατιστή και να περιστρέφεις τον κορμό σου, ώστε να ενεργοποιείς όλους τους κοιλιακούς μύες.

Μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο, το οποίο θα σου δείξει πως να κάνεις σωστά κοιλιακούς. Θα χρειαστείς  8 λεπτά και θα έχεις και αποτέλεσμα!