Στηρίζουμε την WWF, τόσο απλά όσο ένα κλικ!

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS- μην κλείνεις τα αυτιά σου!
Στηρίζουμε την WWF, τόσο απλά όσο ένα κλικ!



Μπορεί να έχουμε φτάσει σε ασύλληπτα τεχνολογικά επίπεδα, μπορεί να έχουμε κατακτήσει στόχους που κάποτε έμοιαζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μπορεί οι επιστήμες να εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς όμως την ίδια στιγμή έχουμε αποκρυνθεί από την αφετηρία μας, έχουμε ξεχάσει το αυτονόητο: ότι ο άνθρωπος χωρίς τη φύση δεν θα υπήρχε.   

Ο πλανήτης εκπέμπει το δικό του σήμα SOS εδώ και αρκετά χρόνια, θυμίζοντάς μας ότι η σύγχρονη ζωή και η εξέλιξη έχουν αντάλλαγμα… Έτσι λοιπόν η ώρα για δράση είναι πιο αναγκαία από ποτέ!

Tο WWF είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, επιστημόνων, εθελοντών και πολιτών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Είναι μια οργάνωση που αντιμετωπίζει εποικοδομητικά τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του πλανήτη, με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους: από τη διάσωση σπάνιων ειδών έως την αλλαγή του κλίματος, από τη βιώσιμη ανάπτυξη έως την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μια οργάνωση η οποία βασίζεται στους 5.000.000 υποστηρικτές της.

Κυρίως όμως βασίζεται στην αγάπη και τη  δράση απλών ανθρώπων –ενεργών πολιτών αυτού του πλανήτη, που πιστεύουν ότι ο καθένας μας  μπορεί να κάνει κάτι, έστω και λίγο..για να μπορούμε επιτέλους να συνυπάρχουμε αρμονικά με τη Φύση!

Η δράση στην Ελλάδα ξεκινά το 1969, είκοσι και πλέον χρόνια πριν τη σύσταση της εθνικής οργάνωσης WWF Ελλάς, με την αποκατάσταση τού δάσους τής Καισαριανής στον Υμηττό και στη συνέχεια με ενίσχυση των δράσεων προστασίας στις Πρέσπες και τη Δαδιά Έβρου. Το 1991 δημιουργείται γραφείο προγράμματος τού διεθνούς WWF στην Ελλάδα, το «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση – WWF Ελλάς».

Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι του WWF EΛΛΑ Σ έχουν στο ενεργητικό τους  πολλές δράσεις, αμέτρητες εθελοντικές ώρες σε ακτές, δάση και ελληνικές θάλασσες , εκπαίδευση, γνώση και  κυρίως επιμονή… γιατί ο πλανήτης αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δράση του WWF στην Ελλάδα, μπες στο www.wwf.gr και γνώρισε μια άλλη πλευρά της Φύσης., αυτή που αξίζει να έχουμε στη ζωή μας! 

Τι άλλο μπορεις να κάνεις για να στηρίξεις την οργάνωση; Ένα κλικ στο e-shop της, στο οποίο θα βρείς χρηστικά αντικείμενα όπως σχολικά είδη και πρωτότυπες ιδέες για δώρα (εμείς ήδη προμηθευτήκαμε τέλεια ημερολόγια, τετραδιάκια και οικολογικές τσάντες), δίνοντας έτσι  χαρά σε αυτούς που θα τα προσφέρεις αλλά και μια σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια του WWF EΛΛΑΣ.

 

Tags: