Αν νομίζεις ότι παρακάτω θα βρεις tips για να σπάσεις τον πάγο στο ασανσέρ, ατύχησες. Δυστυχώς, η σιωπή του ασανσέρ είναι μια συγκυρία που δύσκολα ξεπερνάει κανείς γι’ αυτό και πολλοί συνάδελφοι από το FollowMe προτιμούν να ανέβουν τις σκάλες και να ιδρώσουν παρά να ζήσουν στιγμές αμηχανίας. Τους καταλαβαίνω όμως. Δεν υπάρχει και λύση σε αυτό το πρόβλημα. Να φανταστείς ότι ούτε στο Google υπάρχει απάντηση για το θέμα. Γιατί τα δευτερόλεπτα αμηχανίας είναι ελάχιστα και θα ήταν κάπως αστείο να ανοίξεις μία πραγματική κουβέντα. Γι’ αυτό και κάποια σύγχρονα ασανσέρ έχουν λειτουργίες που αποσκοπούν στο να χαλαρώσουν τους «επιβάτες». Μουσική, καθίσματα, ενώ κάποιες εταιρίες σκέφτονται να εγκαταστήσουν μέχρι και διαδραστικά παιχνίδια.
Το θέμα είναι τι κάνεις; Η λύσεις είναι απλές και σίγουρα θα έχουν περάσει από το μυαλό σου.
Καταρχήν, μπορείς να σταθείς μπροστά στην πόρτα χωρίς να μιλάς και να λες από μέσα σου ένα τραγούδι. Να δεις ότι θα ξεχάσεις την ύπαρξη του ανθρώπου που βρίσκεται μαζί σου σε αυτό το μικρό κουτί.
Εναλλακτικά, μπορείς να πεις μια «καλημέρα» και ένα «τι κάνεις, πώς είσαι, καλοκαίριασε, πολύ ζέστη, πολύ κρύο». Μέχρι να φτάσεις στον όροφό σου όλο και κάτι θα σου έχει απαντήσει και η αμηχανία θα έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει.
Μία safe λύση, επίσης, είναι να κάνεις ότι παίζεις με το κινητό σου, ότι διαβάζεις ή στέλνεις μήνυμα. Αν θέλεις να κάνεις ότι μιλάς στο τηλέφωνο φρόντισε να το βάλεις στο αθόρυβο για να μη χτυπήσει εκείνη την ώρα και γίνεις ρεζίλι.
Αν κρατάς τσάντα, μπορείς να πάρεις το ύφος της περιέργειας και να κάνεις ότι κάτι ξέχασες, ότι κάτι ψάχνεις και δεν το βρίσκεις. Επίσης γελοίο αλλά πετυχαίνει.
Και τέλος, αν το ασανσέρ έχει καθρέφτη σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις ότι δήθεν κάτι μπήκε στο μάτι σου και πρέπει να το τσεκάρεις.
Είδες που έφτασες στον προορισμό σου χωρίς δράματα;
Δες ΕΔΩ πώς να βαφτείς στο ασανσέρ.