Μπορείς να μάθεις από τα όνειρά σου αυτό που σου λείπει;

Μην ξεχνάς πως αν μπορείς να ονειρευτείς κάτι μπορείς και να το κάνεις!
Μπορείς να μάθεις από τα όνειρά σου αυτό που σου λείπει;



Η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου έλεγε o Φρόυντ! H αλήθεια είναι ότι  τα όνειρα μπορούν να μας ταρακουνήσουν, να μας τρομάξουν και σε ορισμένες περιπτώσεις  να μας εμπνεύσουν. Αλλά ποια είναι η διαχωριστική γραμμή που ορίζει πότε ένα όνειρο θέλει να μας πει κάτι και πότε απλά αναλύει τι υπάρχει μέσα στο υποσυνείδητό μας; 

Από τα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα όνειρά τους ως εργαλεία για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Κάποιοι επιστήμονες ωστόσο πιστεύουν πως τα όνειρα δεν εξυπηρετούν πουθενά και ότι είναι χωρίς νόημα. 
Η επικρατέστερη άποψη πια όμως είναι ότι τα όνειρα παίζουν το πιο  καθοριστικό ρόλο για να μας διευκρινίσουν το τι πραγματικά έχει σημασία για εμάς. 

Καλλιτέχνες, επιστήμονες και αθλητές χρησιμοποιούν τα όνειρα για την  δημιουργική επίλυση των προβλημάτων τους. Είναι ένας τρόπος στοχασμού , μια οπτική που χρησιμοποιεί τη διαίσθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Το όνειρο είναι σαν μια επιφοίτηση που έχεις όταν κοιμάσαι όπου ο εγκέφαλός σου βρίσκεται σε εγρήγορση ναι μεν αλλά με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης ή να σε βοηθήσουν  να ξεκολλήσεις από τα προβλήματα γιατί το μυαλό σου εκείνη τη στιγμή επεξεργάζεται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Έχουν γίνει κατά καιρούς πολλά πειράματα όπου έχουν αποδείξει το παραπάνω. Σε ένα από αυτά έχουν συμμετάσχει άτομα όπου πριν πέσουν για ύπνο έχουν επικεντρωθεί στο πρόβλημά τους και μόλις κοιμήθηκαν είδαν κάποιο σχετικό όνειρο όπου και τους έδινε μια λύση, μια δίοδο σε αυτό που αντιμετώπιζαν.
 
Όταν ονειρεύεσαι μπαίνεις σε μια διαδικασία όπου είσαι σε θέση να δεις τον εαυτό σου και τις αληθινές εσωτερικές σκέψεις σου πολύ πιο καθαρά.

Βρίσκοντας το νόημα στα όνειρά σου είναι σαν να καλλιεργείς έναν κήπο. Όσα περισσότερα μπορείς να καταλάβεις τόσες περισσότερες ιδέες και λύσεις μέσα στον ύπνο σου θα σου έρθουν.

Δες και αυτό--> 10 απίστευτα πράγματα που ισχύουν για τα όνειρα που (σίγουρα) δεν ήξερες