Nα είσαι ο εαυτός σου! Ποιος άλλος έχει περισσότερα προσόντα για να το κάνει αυτό;

Μάθε τους 6 εχθρούς της αυτοεκτίμησης και νίκησέ τους.
Nα είσαι ο εαυτός σου! Ποιος άλλος έχει περισσότερα προσόντα για να το κάνει αυτό;



Λένε πως τα μεγάλα πράγματα μπορούν να τα καταφέρουν οι ταλαντούχοι άνθρωποι που πίστεψαν στον εαυτό τους. Γι' αυτό το λόγο είναι και ταλαντούχοι. Επειδή αναγνώρισαν τις δυνάμεις τους, πίστεψαν στον εαυτό τους και δοκίμασαν τα όρια τους χωρίς να φοβούνται ή να πτοηθούν από το ενδεχόμενο της αποτυχίας. 
Ο αυτοσεβασμός είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε αρετής. Είναι η βάση της προσωπικότητάς σου, είναι το κυριότερο στοιχείο που πρέπει να αναπτύξεις και μετέπειτα να “συντηρήσεις” για πάντα. Αν δεν είσαι ο εαυτός σου πως θα μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου; Να αναγνωρίσεις τις δυνατότητές σου και να κινηθείς σύμφωνα με αυτό;(!)

Το πόσο αγαπάμε και προσέχουμε τον εαυτό μας ορίζει όλες μας τις επιλογές. Οι επιλογές είναι αυτές που καθορίζουν την εξέλιξη και την πορεία μας. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό το τι γνώμη έχουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας και πόσο πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. 

Μάθε τους 6 εχθρούς της αυτοεκτίμησης και νίκησέ τους.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της αυτοεκτίμησης είναι η σύγκριση. 
Ποτέ μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Ο καθένας είναι καλός σε κάτι. Σε κάτι που εσύ δεν είσαι καλή θα είναι κάποιος άλλος και το αντίστροφο. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης που είναι ικανό να σου ρίξει την αυτοπεποίθηση.

Μην αφήνεις να σε επηρεάζουν οι γνώμες των άλλων.
Μπορείς να ζητάς την γνώμη των άλλων αρκεί να το παίρνεις σαν συμβουλή και σαν extra γνώση. Το θέμα είναι να μην είναι ικανή να σου καθορίσει μια απόφαση. Καλό είναι να κάνεις τη δική σου εκτίμηση για την κατάσταση και να καθορίσεις εσύ εν τέλει την απόφαση που πρέπει να πάρεις. 
Μην αφήνεις τους άλλους να σε επηρεάζουν. Εσύ πρέπει να κρίνεις ποιους θα εμπιστευτείς, γιατί και για πόσο. 

Μην αφήνεις το παρελθόν να καθορίζει και το μέλλον σου.
Ότι έγινε, έγινε και ανήκει στο παρελθόν. Μην προδιαγράφεις το μέλλον σου σύμφωνα με όλες τις αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος. Με αυτό τον τρόπο αυτό που επιτυγχάνεις είναι να περιορίσεις τις δυνατότητές σου. 

Εσωτερικός διάλογος
Αυτή η μικρή αλλά ύπουλη φωνή μέσα σου, σου καθορίζει το τι πρέπει και μπορείς να κάνεις. Δεν σου επιτρέπει να ελιχτείς στις καταστάσεις και σου περιορίζει τις δυνατότητές σου. Πιθανότατα να είναι ένα συνονθύλευμα αρνητικών πραγμάτων που έχεις στο μυαλό σου και έχουν σχηματιστεί από γνώμες και κριτικές άλλων.
Υπαγόρευσε εσύ στον εαυτό σου αυτό που θέλεις και πρέπει να ακούσεις. Αυτό που πιστεύεις ότι θα σε ενδυναμώσει και θα σου προσδώσει αυτοπεποίθηση.

Πεποιθήσεις
Το σημαντικό είναι να αποφασίσεις να επιλέξεις ποιες πεποιθήσεις θα πρέπει να έχεις στη ζωή σου και να ζήσεις σύμφωνα με αυτές.

Διαθεσιμότητα 
Όρισε ποια είναι τα όρια σου! Μην είσαι διαθέσιμη σε τοξικές σχέσεις, σε πράγματα, σε ανθρώπους που δεν σε κάνουν ευτυχισμένο, σε μια δουλειά που σου παίρνει τον καλύτερο κομμάτι του εαυτού σου. 

Η Νάνσυ Μαλλέρου από το Join Us σε καθοδηγεί με μία άσκηση έτσι ώστε να τονώσεις την αυτοεκτίμησή σου και να είσαι ο εαυτός σου!

 

Φίλοι ή ενεργειακά βαμπίρ; Όχι πια!