Πόσο αναβλητική είσαι;

Μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα!
Πόσο αναβλητική είσαι;



Αναβλητικότητα: Μια λέξη που υποδηλώνει αναμφίβολα την  αναποφασιστικότητα ενός ατόμου να αναλάβει να φέρει εις πέρας κάτι που έχει να κάνει είτε αυτό είναι δουλειά είτε κάτι ασήμαντο.

Χίλιες και μία δικαιολογίες ξεπηδούν από το κεφάλι σου προκειμένου να αποφύγεις αυτό που έχεις να κάνεις. Για ποιο λόγο όμως; Το ξέρεις ότι έτσι μπορείς μια εύκολη δουλειά να την κάνεις μεμιάς δύσκολη χωρίς λόγο; 

Αρχικά αναγνώρισε ότι είσαι αναβλητική! Μετά μπορείς να περάσεις στο επόμενο στάδιο όπου θα ψάξεις για το αντίδοτο αυτής της κατάστασης.
Κάτσε και σκέψου τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το γεγονός ότι αναβάλλεις κάτι για μια άλλη ημέρα.Μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία αναβολής γιατί δεν έχεις χρόνο, όρεξη κτλ. Όμως το ότι δεν το κάνεις τη στιγμή που πρέπει δεν θα σε αποφορτίσει καθόλου από το άγχος σου αλλά αντιθέτως θα σε αγχώσει ακόμα πιο πολύ γιατί θα το έχεις έννοια για το πότε θα το κάνεις. Γι' αυτό είναι καλύτερο μια ημέρα να κουραστείς λίγο παραπάνω παρά να προσθέτεις πράγματα για άλλες ημέρες.

Προσπάθησε να προγραμματίζεις αυτά που έχεις να κάνεις. Πάρε ένα ημερολόγιο και κατέγραψε τις υποχρεώσεις σου έτσι ώστε να μην ξεχάσεις τίποτα. Βάλε στο μυαλό σου ότι πρέπει να τα έχεις κάνει μέχρι τότε και πως δεν έχεις άλλο περιθώριο. Βάλε όρια στον εαυτό σου και τήρησέ τα!

Ζήτα τη βοήθεια φίλων και γνωστών σου. Ενημέρωσέ τους για το τι πρέπει να κάνεις και πως είναι απαραίτητο να σε “πιέσουν” προκειμένου να μην αναβάλλεις τίποτα. Ίσως να λειτουργήσει το γεγονός ότι δεν θα θέλεις να εκτεθείς οπότε και θα το κάνεις. Διότι τι πιο δεσμευτικό από τη δημόσια έκθεση;(!)
Σταμάτα να είσαι αναβλητική και μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα! Δεν το έλεγαν τυχαία οι παλαιοί!

Nα είσαι ο εαυτός σου! Ποιος άλλος έχει περισσότερα προσόντα για να το κάνει αυτό;