Πως να αντισταθείς στη μιζέρια

Μην αφήνεις τη ρουτίνα να σε παρασύρει! Βάλε λίγο τρέλα στη ζωή σου!
Πως να αντισταθείς στη μιζέρια



Γκρίνια ---> Μια λέξη συνώνυμη της μιζέριας. Υποδηλώνει μια κατάσταση όπου κάποιος παραπονιέται με κάτι που δεν είναι ευχαριστημένος.
Σαν άνθρωποι έχουμε μια μανία να εστιάζουμε στα λάθη, σε αυτά που δεν έχουμε, σε αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε και γενικότερα σε οτιδήποτε αρνητικό!

Φτάνει! Βάλε ένα τέλος σε όλο αυτό!  Όποια και αν είναι η κατάσταση που επικρατεί στη ζωή σου γιατί δεν προσπαθείς να αντιστρέψεις λίγο τα πράγματα και να εστιάσεις μόνο στα καλά; Σκέψου το λίγο: Υπάρχουν τόσες στιγμές μοναδικές, υπέροχες που μπορούν να σε κάνουν να γελάς, να ξεχνιέσαι, να ζεις, να ερωτεύεσαι, να περνάς καλά, να διασκεδάζεις με φίλους. Γιατί εσύ πρέπει να κολλάς σε μια αρνητική κατάσταση; Μην την αφήνεις να έχει επιρροή στη ζωή σου! 

Για να διαπιστώσεις πόσο δυνατές είναι οι καλές στιγμές στη ζωή σου κάνε ένα test. Προσπάθησε να κλείσεις τα μάτια σου και να προσπαθήσεις να θυμηθείς κάποια συνταρακτική στιγμή που έζησες στο παρελθόν. Θα αναβιώσεις πάλι αυτά τα ευχάριστα συναισθήματα και θα δεις πόσο θα αλλάξει το πρόσωπό σου.
Τι κατάλαβες από όλο αυτό λοιπόν; Πόσο δυνατές είναι οι καλές στιγμές, πόσο σε επηρεάζουν και πόσο ανάγκη τις έχεις! 

Γι΄αυτό μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια! Μην είσαι απαθής! Πάρε τη ζωή στα χέρια σου! Δημιούργησε καινούριες στιγμές! Βγες έξω, διασκέδασε, κάνε τρέλες με τις φίλες σου. Ζήσε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Όλα αυτά τα έχεις ξανακούσει 133224 φορές και όσο κλισέ και βαρετά και αν σου φαίνονται...τα έχεις κάνει πράξη; Μήπως ήρθε η ώρα; Μην αφήνεις τίποτα να σε κρατάει πίσω! Μην χαλιέσαι για τίποτα. Ότι αξίζει στο χρόνο θα μείνει γι΄αυτό μην ανησυχείς περαιτέρω!

Δημιούργησε αφορμές για να φτιάξεις καινούριες στιγμές! Σκέψου οτιδήποτε σε ευχαριστεί! Κανείς δεν θα σου πει τι πρέπει να κάνεις για να περάσεις καλά. Μόνη σου θα βρεις τον τρόπο να ευχαριστηθείς! 

Κάθε ημέρα μπορείς να την κάνεις να είναι μια γιορτή! Φτιάξε ένα concept στο κεφάλι σου και ζήσε το! Σήμερα μπορεί να είναι η γιορτή του έρωτα, αύριο η γιορτή των φίλων, μεθαύριο η γιορτή των coctail... και οτιδήποτε σου έρθει στο μυαλό τελοσπάντων! Ποιος θα σε περιορίσει; Βάλε λίγη τρέλα στη ζωή σου! Η διαδικασία αυτή θα σε βάλει στο κλίμα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεις τη ζωή! Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά!

Πόσο σε επηρεάζουν τα ασήμαντα πράγματα στη ζωή σου;