Νιώθεις στενοχωρημένη; Αυτοί είναι οι πιο κοινοί λόγοι που νιώθεις έτσι!

Μπες στο καλοκαιρινό mood και άλλαξε διάθεση!
Νιώθεις στενοχωρημένη; Αυτοί είναι οι πιο κοινοί λόγοι που νιώθεις έτσι!



Όλοι μας έχουμε στιγμές που νιώθουμε απογοητευμένοι από αυτή τη ζωή και είμαστε down! Οι λόγοι; Άπειροι! Μπορεί να είναι ένας χωρισμός, μπορεί να είναι η απώλεια ενός ανθρώπου, μπορεί να είναι προβλήματα στη δουλειά ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος μικρός ή μεγάλος δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ψυχολογία μας και χωρίς καλή ψυχολογία δεν μπορούμε να βρούμε νόημα πουθενά! 

Ποιοι είναι οι πιο κοινοί λόγοι που νιώθεις έτσι; 

Έγινες μητέρα πρόσφατα.
Μόλις γέννησες ένα υγιέστατο μωράκι και πρέπει να είσαι πανευτυχής! Ποιος ο λόγος να μην χαίρεσαι αυτές τις στιγμές; Υπάρχουν καλύτερες και πιο ευτυχισμένες; 
Η αλήθεια είναι ότι οι ορμόνες “βομβάρδισαν” τον οργανισμό σου και είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Χρειάζεσαι χρόνο και την βοήθεια του γιατρού σου. Μπες αμέσως σε αυτή τη διαδικασία και μην το αφήνεις γιατί μετά με τις υποχρεώσεις του μωρού είναι πιο επικίνδυνο η στενοχώρια σου να γίνει κατάθλιψη.

Δεν αγαπάς τη δουλειά σου.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν θεωρούν ότι η δουλειά τους είναι και η πιο ευχάριστη δραστηριότητα που μπορούν να έχουν.  Ωστόσο όμως θα πρέπει να υπάρχουν στιγμές που θα είσαι ικανοποιημένη και θα απολαμβάνεις τη δουλειά σου. Όταν αυτό πια δεν γίνεται, ίσως καταλήξεις να αισθάνεσαι ανικανοποίητη, κατάσταση που μπορεί να σου προκαλέσει θλίψη αφού εκεί περνάς ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου. Αν δεν αγαπάς τη δουλειά σου , μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου και να ψάξεις για κάτι άλλο που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη .

Έχεις πολύ άγχος.
Το άγχος είναι κάτι που ο καθένας μας έχει είτε σε μεγάλο είτε σε μικρό βαθμό. Κάποιοι μπορούν να το διαχειριστούν και κάποιοι άλλοι όχι. Αν σε έχει καταβάλλει τόσο πολύ το πιθανότερο είναι να σου έχει προκαλέσει και θλίψη. Βρες τεχνικές χαλάρωσης έτσι ώστε να μπορέσεις να αποβάλλεις το άγχος και να ξανανιώσεις πάλι ήρεμη και cool!

Φαρμακευτική αγωγή
Ορισμένα φάρμακα είναι γνωστά για τις παρενέργειες που έχουν και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν στη ψυχολογία σου! Αν έχεις ξεκινήσει πρόσφατα μια νέα φαρμακευτική αγωγή και αισθάνεσαι down τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να το αναφέρεις στον γιατρό σου πριν η κατάσταση χειροτερεύσει. Ίσως να σου μειώσει και τη δόση του φαρμάκου.

Προσπάθησε να μην αφήνεις κανέναν από τους παραπάνω λόγους να σου χαλάσουν τη διάθεση. Καλοκαιράκι έρχεται και δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να σε στενοχωρεί και να σου χαλάει τη διάθεση! Βγες έξω με φίλους, πιες coctail και γέλα!

Μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια!