Μήπως να αναθεωρήσεις για το αν είσαι καλή φίλη;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια κολλητή;
Μήπως να αναθεωρήσεις για το αν είσαι καλή φίλη;



Η φιλία είναι μια σχέση όπου πρέπει να προσπαθείς πάντα. Είναι ένα συνεχές πάρε-δώσε. Όπως όλες οι σχέσεις θέλουν δουλειά έτσι και αυτή. Δεν γίνονται όλα δια μαγείας. Δεν επαναπαύεσαι επειδή με τον άλλο έχεις χτίσει μια σχέση που κρατάει καιρό. Ίσα ίσα που όσο περισσότερο χρόνο ξέρεις τον άλλο τόσο πιο μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεις για να διατηρηθεί υγιής η σχέση σας. Φυσικά και θα έχετε τις αντιπαραθέσεις σας, δεν θα συμφωνείτε σε όλα κ.τ.λ αλλά δεν παύει να αγαπιέστε και να μοιράζεστε μαζί  στιγμές που θα θυμάστε για πάντα. Στα καλά και στα κακά μαζί. 
Επειδή όμως κανείς δεν είναι τέλειος αξίζει τουλάχιστον να προσπαθήσεις για τον καλύτερο σου εαυτό, για την καλύτερη σου φίλη!

Να είσαι καλός συνομιλητής! Να ακούς και να κάνεις διάλογο. Μην μιλάς μόνο για τον εαυτό σου ούτε να διακόπτεις συνέχεια τους φίλους σου για να προσθέτεις και εσύ ανάλογες εμπειρίες που σχετίζονται με το θέμα που συζητάτε. Εννοείται πως θα μιλάς για τις δικές σου ιστορίες αλλά θα πρέπει να έχεις όρεξη να ακούς και των άλλων.

Η αφοσίωση είναι η λέξη κλειδί! Είναι απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει σε μία οποιαδήποτε σχέση για να αντέξει στο χρόνο και να εξελιχτεί. Είσαι εκεί με όποιο τρόπο μπορείς όταν η φίλη σου σε χρειάζεται και αντίστοιχα αυτή. Δεν ανακατεύεσαι σε gossip που μπορεί να ειπωθούν πίσω από την πλάτη της. 

Μην περιμένεις από την φίλη σου να είναι τέλεια. Κανείς δεν είναι άλλωστε. Όλοι κάνουν λάθη και μαθαίνουν από αυτά. Μπορεί να είσαι τελειομανής, μπορεί κάποιες καταστάσεις να τις αντιμετωπίζεις αλλιώς αλλά μην περιμένεις όλοι να κάνουν το ίδιο. Διότι αυτό θα σε απογοητεύσει. Άλλα θα περιμένεις και άλλα θα γίνονται. Γι' αυτό συμβιβάσου με τα ελαττώματα και τις παραξενιές της φίλης σου και αποδέξου την γι' αυτό που είναι. Και αυτή το ίδιο κάνει. Μην νομίζεις δηλαδή ότι εσύ είσαι τέλεια σε όλα!

Να είσαι ειλικρινής και να λες πάντα την αλήθεια! Αδιαμφισβήτητα είναι ικανοποιητικό να ακούς πάντα αυτό που θέλεις να ακούσεις αλλά αν είσαι καλή φίλη θα πρέπει να λες πάντα την γνώμη σου, την οπτική που βλέπεις ένα θέμα , μια κατάσταση και να είσαι ειλικρινής. Το να εκφράζεις κάτι που δεν πιστεύεις και είναι αληθοφανές δεν θα  βοηθήσει τη φίλη σου όταν θα σε χρειάζεται.

Μην ξεχνάμε πως όλοι έχουν τις down στιγμές τους. Σε αυτή τη περίπτωση τι χρειάζονται; Έναν καλό φίλο! Γι΄αυτό και εσύ σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ενθαρρύνεις τη φίλη σου, να την ανεβάσεις ψυχολογικά και να της κάνεις support με οποιοδήποτε τρόπο σκεφτείς! Ακόμα και αν δεν βρίσκεις τα σωστά λόγια να της πεις της αρκεί απλά να σε έχει δίπλα της για να σου μιλήσει, να κλάψει, να σε αγκαλιάσει.

Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες του και αντέχει τις επιτυχίες του. Η ζήλια είναι ένα αίσθημα που δεν έχει θέση σε μια σχέση φιλίας. Πρέπει να αποδεχτείς πως μπορεί οι ζωές σας να μην συγχρονίζονται και όταν εσύ θα βρίσκεσαι σε μια άσχημη φάση, η φίλη σου θα βιώνει ευτυχισμένες στιγμές και το αντίστροφο! Eκεί είναι που μπορεί να διερωτηθείς γιατί τα καλά πράγματα δεν συμβαίνουν σε εσένα; Αυτό φυσικά υποδηλώνει ένα αίσθημα ζήλιας ακόμα και αν δεν το θέλεις ή δεν το καταλαβαίνεις. Καταπολέμησέ το όσο μπορείς και μην συγχέεις τις καταστάσεις και τις ζωές σας. 

Μην προσπαθείς να αλλάξεις κανέναν. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, γνωρίσματα, χαρακτήρα, ελαττώματα, προτερήματα. Το σέβεσαι γι' αυτό που είναι. Για να την έχεις επιλέξει να είναι φίλη σου σημαίνει ότι κάτι καλό είδες σε αυτήν και σε τράβηξε. Αν κάτι όμως σε χαλάει δεν σημαίνει ότι θα την πιέσεις να το αλλάξει. Το θέμα σε μια φιλία είναι να προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι!

Και μην ξεχνάμε πως ένας σωστός φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου! Και αυτό είναι και το νόημα. Γιατί να προσποιείσαι ότι είσαι κάτι άλλο;

Δες και αυτό ~>