Άλλαξε την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου

Μην αφήνεις τίποτα αρνητικό να σε επηρεάσει!
Άλλαξε την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου



Mερικές φορές είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας. Θέτουμε στόχους που δεν μπορούμε στο τέλος να τους υλοποιήσουμε πάντα με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε και να νιώθουμε ανίκανοι. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Ας αφήσουμε τα αρνητικά αισθήματα στην άκρη και ας σκεφτούμε ρεαλιστικά ~> Συνήθως τα πράγματα δεν πάνε βάσει προγράμματος και το αρχικό σχέδιο που είχαμε μπορεί να μην πετύχει και να πρέπει να σκεφτούμε και ένα plan B!

Γι' αυτό και εσύ δεν πρέπει να “ρίχνεις” τον εαυτό σου. Πρέπει απλά να αποδεχτείς ότι αυτά συμβαίνουν και να προχωρήσεις στον επόμενο στόχο σου! 
Εάν χρειάζεσαι λίγη ώθηση και support έτσι ώστε να ανακτήσεις αυτοπεπεποίθηση ιδού κάποιοι τρόποι για να το πετύχεις!

Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τέλεια!
Δεν είσαι τέλεια και δεν θα γίνεις! Κανείς δεν μπορεί άλλωστε να το πετύχει! Αν οι προσδοκίες που έχεις για τον εαυτό σου είναι πολύ υψηλές τότε το πιο πιθανό είναι να απογοητεύεσαι συνεχώς. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις ποια είναι τα όρια σου και να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους κάθε φορά.

Κάνε focus σε αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά!
Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος και εστιάζουν μόνο στα αρνητικά, εκεί όπου δεν είναι καλοί, εκεί όπου έχουν αποτύχει! ΛΑΘΟΣ ~> Θα πρέπει να εστιάζεις μόνο στα καλά στοιχεία, στα δυνατά σου σημεία και όχι σε αυτά που κάνεις λάθος. 
Να έχεις στο μυαλό σου πως μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου θα κάνεις πολλά λάθη και είναι λογικό. Κάνε μια λίστα με τα προτερήματά και επιτεύγματά σου και εστίασε εκεί!

Ζήτα τη γνώμη από ανθρώπους που εμπιστεύεσαι!
Συζήτα με την οικογένειά σου, με τον σύντροφό σου, με κάποιους κοντινούς συγγενείς και φίλους. Ζήτα τους να σου πουν σαν τρίτοι, που νομίζουν ότι είσαι καλή και να σου τονίσουν τα θετικά σου στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να ανακτήσεις αυτοπεποίθηση και να διαπιστώσεις πως τελικά είσαι σε πολλά σημεία καλή!

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους!
Κανένας δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλο. Όλοι είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και αντιδρούμε αλλιώς.  Γι' αυτό σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με φίλους, γνωστούς, άγνωστους που κατάφεραν να υλοποιήσουν τους στόχους σου, ενώ εσύ ακόμα παλεύεις. Εστίασε στη λέξη ακόμα ~> Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς απλά θέλει λίγο ακόμα χρόνο!

Μην αφήνεις να σε επηρεάζει κανείς αρνητικά!
Δυστυχώς δεν γίνεται να σε συμπαθούν όλοι. Οπότε και μην σε νοιάζει η γνώμη όλων. Και πόσο μάλλον μην αφήνεις να σε επηρεάζουν οι γνώμες των άλλων. Δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές αλλά ούτε και ότι πρέπει να έχουν αντίκτυπο πάνω σου. Υπάρχουν τόσοι λόγοι που οι άλλοι εκφέρουν αρνητικά σχόλια για εσένα. Φυσικά, δεν μπορείς να ελέγξεις τι λένε οι άλλοι για εσένα αλλά μπορείς να ελέγξεις κατά πόσο τα σχόλια των άλλων μπορούν να επηρεάσουν τη ψυχολογία σου!

Παράτα το δράμα και άλλαξε στάση! Δεν σου πάει το μελό!